Nogomet

Čačić: 'Pokazali smo da nismo uljez u ovoj skupini, vjerujem u zaista dobru utakmicu'

Mihaela Bradovski • utorak, 04.10.2022.
Čačić: 'Pokazali smo da nismo uljez u ovoj skupini, vjerujem u zaista dobru utakmicu'
Foto: FaH

Treće kolo grupne faze Lige prvaka Dinamu donosi gostovanje kod Salzburga. Ante Čačić dobro je proučio Austrijance i zna koliko će to biti neugodan dvoboj.

Ante Čačić od početka, otkako je bio poznat sastav skupina, napominjao je kako bi susreti sa Salzburgom mogli biti ključni. pokazao je to i odgodom dvoboja protiv Istre, vrlo je važno probati doći do bodova i u Salzburgu i u Zagrebu.

"Kada su izvučene skupine bilo je rečeno da će se borba za prezimljavanje u Europi voditi između Salzburga i Dinama. Vjerujem da će nakon iduće dvije utakmice situacija biti jasnija. Sutra je domaćin pod malo većim pritiskom jer u ovom trenutku Dinamo ima bod više, a mi ćemo sa svoje strane dati sve od sebe da tako i ostane i nakon utakmice. Ne mogu, a ne konstatirati da igramo protiv izuzetno kvalitetne momčadi koja je to pokazala i prošle godine kada je prošla skupinu, prezimila u Europi u Ligi prvaka, a pokazali su se dobrima i u prve dvije utakmice ove godine. Ali i Dinamo je pokazao da nije uljez u ovoj skupini. Vjerujem i očekujem jednu zaista dobru utakmicu i nadam se da ćemo na kraju ta dva susreta mi biti zadovoljniji."

Dinamo ima problema s ozljedama i pod velikim upitnikom su Ristovski i Mišić.

"Sigurno da je riječ o bitnim igračima, ali imamo u rosteru igrače koji mogu odgovoriti zahtjevima ovakve utakmice. Moramo se suočiti s tim i napraviti sve da ih dostojno zamijenimo. Još imamo 24 sata do utakmice, Mišić ima izgleda da nastupi, ali za Ristovskog sam definitivno odlučio da neću riskirati."

Trener Salzburga istaknuo je da ne bi htio imati nijednog igrača Dinama u momčadi jer su prestari.

"Salzburg ima svoju koncepciju, politiku građenja momčadi. Dovode mlade, vrlo potentne, izdržljive i motorične igrače. Kroz edukaciju ih dižu u momčadi, stavljaju na tržište i razumijem koja je poruka. Nije na taj način htio reći da mi nemamo kvalitetne igrače već da oni ne odgovaraju njihovom načinu biranja igrača", smatra Čačić i dodaje:

"Imaju zaista sjajnu selekciju. Znamo koji su igrači izlazili iz ove škole, imaju razvijenu skautsku službu po čitavom svijetu tako da su na neki način tvornica novih igrača. U isto vrijeme ne zaostaju niti s rezultatima i u nacionalnom prvenstvu, ali i u europskim ligama. Radi se o sjajnom projektu koji egzistira i na tome im treba čestitati."

Iako Dinamo nije favorit u ovoj utakmici, probat će igrati svoj nogomet.

"Tražit ćemo način da budemo svoji. I nakon ždrijeba sam rekao da nismo favoriti niti u jednoj utakmici, ali da ćemo u svakoj da ćemo dati sve od sebe da dođemo do svoje prilike. Tako će biti i sutra i u preostale tri utakmice do kraja. Salzburg ima veliku energiju, specifičnu igru, sa sedam, osam igrača kao u jatu se pojavljuju u blizini lopte u obje faze. S velikim brojem igrača napadaju i brane se i protiv njih nije lako igrati. Dinamo ima igrače s iskustvom i znanjem i nadam se da ćemo pronaći način kako se toj igri domaćina suprotstaviti."

U zadnje vrijeme sve bolje izgleda Petar Bočkaj koji bi mogao biti koristan.

"Svaka utakmica daje određenu informaciju, i ova je dala da imamo igrače koji su polivalentni. Kada je već spomenut Pero Bočkaj, sada je igrao poziciju koja mu nije prirodna, ali nije niti strana. U određenoj sekvenci utakmice možemo na njega računati i na toj poziciji. Veseli me kada izroni "novi" igrač i kaže "tu sam, spreman sam"."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!