Nogomet

Katastrofa Ajaxa u Amsterdamu protiv Napolija, Liverpool sredio Rangerse

Branimir Korać • utorak, 04.10.2022.
Katastrofa Ajaxa u Amsterdamu protiv Napolija, Liverpool sredio Rangerse
Foto: EPA

U skupini A Lige prvaka ubilježena je najviša pobjeda večeri, sjajnu utakmicu odigrao je Napoli u Amsterdamu i ponizio domaćina...

Ajax - Napoli 1:6

Totalnu katastrofu upisao je Ajax na svom travnjaku protiv Napolija. Čak 6:1 za goste u susretu u kojem je malo tko mogao vjerovati da bi se takvo što moglo dogoditi.

Vrlo rano Ajax je stigao do pogotka. Već u devetoj minuti nastala je gužva u 16 metara, povratna lopta došla je do Taylora koji puca sa 7-8 metara, pogađa Kudusa, a od njega se lopta odbija u gol.

Napoli se brzo oporavio i pritisnuo Nizozemce te u 18. minuti stigao do poravnanja. Olivera je fantastično ubacio loptu na drugu vratnicu gdje je Raspadori koji glavom u padu zabija za 1:1.

Napoli je narastao postignutim pogotkom i u 33. minuti stigao je do potpunog preokreta kada Kvarackelia ubacuje, a Di Lorenzo glavom zabija s pet metara.

Napoli je nastavio nizati prilike i želio je i do trećeg gola u prvih 45 minuta kada su dvije krasne prilike zapucali Zielinski i Zambo Anguissa.

Što nije napravio tada, napravio je u 45. minuti kada se Zielinski sjurio u kontri prema 16 metara i pogodio za 1:3.

Ništa bolje nije krenulo za Ajax niti u drugom dijelu. Već u 47. minuti vratar Pasveer griješi i poklanja loptu Anguissi, on pronalazi u sredini raspadorija koji mirno pogađa za 1:4.

Ajax se potpuno raspao i bilo je samo pitanje hoće li Napoli nastaviti u istom ritmu ili će podići nogu s gasa, u 63. minuti stigao je odgovor. Odigrali su gosti krasan dupli pas, Raspadori je bio asistent, a Kvarackelia strijelac za 1:5.

Da stvar bude još gora, Ajax je ostao od 73. minute bez Dušana Tadića koji je zaradio drugi žuti karton i neće ga biti niti u Napulju.

Golijadu je nastavio Giovanni Simeone koji je u 80. minuti povisio na ogromnih i za Ajax užasnih 1:6.

Liverpool - Rangers 2:0

U Liverpoolu nije bilo tako efikasno, domaćin je odradio posao protiv Rangersa i upisao pobjedu 2:0. Bodovi se pišu i to je za Liverpool najbitnije.

Domaćin nije mogao zamisliti bolji start. Dosuđen je slobodni udarac na 25 metara, loptu je uzeo Trent Alexander-Arnold koji je fantastično prebacio živi zid i pogodio za 1:0 neobranjivo u kut.

Drugi pogodak Liverpoola stigao je u 53. minuti kada je Darwin Nunez srušen u 16 metara i opravdano je dosuđen kazneni udarac. Izveo ga je Salah i lako zabio za 2:0.

Embed from Getty Images

Do kraja susreta pogodaka je moglo biti na obje strane, a jednu krasnu priliku nije realizirao i Antonio Čolak čiji je pokušaj iskosa sjajno obranio Alisson.

Čolak je ušao u igru u 73. minuti, a Borna Barišić odigrao je cijelu utakmicu.

FOTO: EPA/MAURICE VAN STEEN

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Ajax1:6Napoli
Liverpool2:0FC Rangers
1Napoli 620:6+1415
2Liverpool 617:6+1115
3Ajax 611:16-56
4FC Rangers 62:22-200

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!