Nogomet

Club Brugge ugodno iznenađenje, Belgijci zavladali skupinom B

Branimir Korać • utorak, 04.10.2022.
Club Brugge ugodno iznenađenje, Belgijci zavladali skupinom B
Foto: EPA

Club Brugge je napravio sjajan posao u prva tri kola skupine B, nalazi se na vrhu ljestvice s devet bodova, odnosno šest bodova više od prvih pratitelja...

Club Brugge - Atletico Madrid 2:0

Club Brugge je ugodno iznenađenje dosadašnjeg dijela Lige prvaka, nakon tri odigrana kola malazi se na vrhu skupine sa stopostotnim učinkom. Treća pobjeda upisana je protiv Atletica.

Iako je Atletico ušao u dvoboj kao blagi favorit i imao prilike za vodstvo, poveo je domaćin. U 36. minuti Jutgla je odradio sjajan posao, prošao u 16 metara i poslao loptu u peterac gdje je potpuno sam Sowah, a on šalje loptu u praznu mrežu.

Nakon sat vremena igre Club Brugge došao je do povećanja vodstva, sjajni Jutgla ovaj put bio je strijelac za 2:0.

Atletico je dobio priliku za povratak u 73. minuti kada je srušen Cunha i dosuđen je kazneni udarac. Loptu je uzeo Griezmann i iz sve snage zatresao gredu. Već 20-ak sekundi kasnije Griezmann ipak šalje loptu u mrežu, ali iz zaleđa.

Madriđani mogu biti razočarani, imali su dovoljno prilika, ali nisu ih koristili.

Porto - Bayer Leverkusen 2:0

Burno je bilo u Portu gdje je istoimeni domaćin ugostio Bayer i upisao pobjedu, ali susret je mogao otići i na drugu stranu.

Bayer je u 15. minuti stigao do pogotka nakon odličnog kontranapada, Diaby ga je vukao, dao loptu na desnu stranu otkud je došao centaršut za Hudson-Odoija, a on šalje loptu u mrežu. Ipak nakon VAR provjere pogodak nije priznat zbog prekršaja nad Uribeom na sredini terena.

U završnici prvog dijela Costa je sjajno obranio zicer Schicku, a u kontri na drugoj strani Mehdi Taremi šalje loptu u mrežu nakon vrlo lijepe akcije. Međutim i taj pogodak je poništen zbog igranja rukom.

Embed from Getty Images

Još jednu veliku priliku imao je Bayer u 45. minuti, dosuđen je kazneni udarac, no Schickov pokušaj raspoloženi Costa brani.

Napokon jedan pogodak koji je vrijedio stigao je u 69. minuti kada je Taremi ubacio s desne strane na drugu vratnicu otkud glavom loptu u mrežu šalje Zaidu.

U završnici susreta Taremi je upisao još jednu asistenciju, ovaj put je odlično uposlio Galena koji mirno zabija za 2:0.

FOTO: EPA/Stephanie Lecocq

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Club Brugge2:0Atlético Madrid
Porto2:0Bayer Leverkusen
1Porto 612:7+512
2Club Brugge 67:4+311
3Atlético Madrid 65:9-45
4Bayer Leverkusen 64:8-45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!