Nogomet

Olympiakos na dnu, Qarabag ga visoko porazio u gostima

Branimir Korać • četvrtak, 06.10.2022.
Olympiakos na dnu, Qarabag ga visoko porazio u gostima
Foto: EPA

U susretima trećeg kola Europske lige bilo je vrlo zanimljivo, a posebno neizvjesno bilo je u Rimu gdje je Roma upisala poraz koji je stavlja u probleme. A u ogromnih problemima već je Olympiakos koji igra jako loše.

Olympiakosova sezona zasad je daleko od dobre. U grčkom prvenstvu već je upisao neke lošije rezultate, a u Europskoj ligi u skupini ima tri poraza. Novi je upisan u Pireju s uvjerljivih 3:0 protiv Qarabaga. Bivši igrač Rijeke Marko Vešović bio je strijelac jednog pogotka, a među strijelce su se upisali i Owusu i Šejdajev. Šime Vrsaljko je odigrao cijelu utakmicu za domaćina.

Rennes je upisao pobjedu protiv kijevskog Dynama 2:1 i dosta se namučio za ova tri boda. Krenulo je dobro za Francuze koji su poveli u 23. minuti golom Terriera, ali deset minuta kasnije Cigankov vraća Ukrajince. Tek u 89. minuti Desire Doue pogađa za konačnih 2:1. Lovro Majer igrao je do 64. minute.

Embed from Getty Images

Midtjylland se spasio od poraza protiv Feyenoorda iako je gubio 2:0 na odmoru. Nizozemci su golovima Szymanskog i Kokcua stigli su ugodne prednosti, ali Midtjylland je preko Isaksena i Juninha uspio poravnati.

Embed from Getty Images

AEK iz Larnake gostovao je u Istanbulu kod Fenerbahčea i poražen je s 2:0. Turci su bili bolji i AEK nije izdržao. Sredinom prvog dijela Mitshy Batshuayi doveo je Fener do prednosti, a Mamas je autogolom u završnici riješio pitanje pobjednika.

Embed from Getty Images

Iako je ostao rano bez ozlijeđenog Michaela Gregoritscha, Freiburg je slavio protiv Nantesa s 2:0. U drugom poluvremenu pala su oba pogotka, Kyereh i Grifo poslali su loptu iza leđa Lafonta.

Embed from Getty Images

Vrlo zanimljivo bilo je u Rimu gdje je Roma ugostila Betis i upisala poraz 2:1. Betis je sada u sjajnoj poziciji u skupini dok je Roma u problemima. Ovdje je povela preko Dybale u 34. minuti iz kaznenog udarca, ali pet minuta kasnije Guido Rodriguez poravnava. Kada se već činilo da će susret završiti remijem, nakon centaršuta Rodrija, sjajno glavom pogađa Luis Henrique za pobjedu.

Embed from Getty Images

Problema nije bilo za Arsenal koji je ove sezone u sjajnoj formi. Slavio je s 3:0 protiv Bodo/Glimta golovima Nketiaha, Holdinga i Vieire.

Embed from Getty Images

Europska liga, treće kolo:
Olympiakos - Qarabag 0:3
Rennes - Dynamo Kiev 2:1
Midtjylland - Feyenoord 2:2
Fenerbahče - AEK Larnaka 2:0
Freiburg - Nantes 2:0
Braga - Royale Union 1:2
Roma - Betis 1:2
Arsenal - Bodo/Glimt 3:0

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Zürich1:5PSV Eindhoven
Arsenal3:0Bodo/Glimt
1Arsenal 68:3+515
2PSV Eindhoven 615:4+1113
3Bodo/Glimt 65:10-54
4Zürich 65:16-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!