Nogomet

Manchester City u osmini finala Lige prvaka, Rakitić asistirao u remiju Seville

Branimir Korać • utorak, 11.10.2022.
Manchester City u osmini finala Lige prvaka, Rakitić asistirao u remiju Seville
Foto: EPA

U skupini G Lige prvaka Manchester City je remijem u Kopenhagenu potvrdio prolaz u osminu finala Lige prvaka. Vrlo vjerojatno će mu se tamo pridružiti i dortmundska Borussia...

Kopenhagen - Manchester City 0:0

Manchester City je zaustavljen, prvi put ove sezone nije došao do pobjede u Ligi prvaka. Zaustavila ga je posljednjeplasirana momčad skupine, momčad koja ima gol razliku 0:8. Moglo je biti itekako drugačije, City je trebao u prvih pola sata voditi, nije poveo, a onda je ostao s igračem manje.

U 11. minuti zatresla se mreža Kopenhagena kada je loptu u mrežu poslao Rodri krasnim udarcem s preko 25 metara, ali pogodak nije priznat zbog igranja rukom.

U 25. minuti City je dobio kazneni udarac nakon igranja rukom u 16 metara, izveo ga je Mahrez, ali vratar Kopenhagena fantastično je obranio njegov udarac.

Novi problemi u 30. minuti. Sergio Gomez napravio je prekršaj na 17 metara, a nakon VAR dojave, zaradio je isključenje i City je ostao s igračem manje.

Embed from Getty Images

Iako je imao igrača manje, bio je u nastavku opasniji, no lopta nije ušla u gol i ostalo je 0:0.

Borussia Dortmund - Sevilla 1:1

Nakon što je u prošlom kolu Borussia u Sevilli slavila s čak 4:1 i s klupe ispratila Julena Lopeteguija, u Dortmundu je završilo 1:1.

Oba pogotka pala su u prvom dijelu, u nastavku je Dortmund bio bolji, no rezultat se nije mijenjao.

U 17. minuti Sevilla je povela. Ivan Rakitić sjajno je ubacio iz slobodnog udarca, a Nianzou je bio najviši u skoku i glavom je sjajno pogodio za vodstvo.

Embed from Getty Images

Borussia se vratila u 35. minuti. Meunier je ubacio s desne strane, a lijepu akciju dovršio je Jude Bellingham koji pogađa za poravnanje.

Vrijedi istaknuti sjajnu obranu Kobela u drugom dijelu kada je Lamela bio u odličnoj prilici, ali na kraju po bod čime je Borussia napravila ogroman korak prema osmini finala gdje je već Manchester City.

Rakitić je igrao cijelu utakmicu.

FOTO: EPA/Liselotte Sabroe

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

København0:0Manchester City
Borussia D.1:1Sevilla
1Manchester City 614:2+1214
2Borussia D. 610:5+59
3Sevilla 66:12-65
4København 61:12-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!