Nogomet

Čačić: 'Ovo je Liga prvaka, a ne Liga bedaka, veliki je kompliment što smo sa svima bili blizu'

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.10.2022.
Čačić: 'Ovo je Liga prvaka, a ne Liga bedaka, veliki je kompliment što smo sa svima bili blizu'
Foto: FaH

Trener Dinama Ante Čačić isticao je kako su Modri silno željeli pobjedu, ali su ostali bez snage i Salzburg je tu stvarao probleme.

Ante Čačić nakon susreta bio je svjestan kako su Modri u drugom poluvremenu ostali bez goriva, Salzburg je tu izgledao dosta moćnije.

"Rekao sam i u najavi utakmice, uvijek malo nedostaje. Moram čestitati svojim igračima i ljudima koji su nas bodrili svih 90 minuta. Nije lako osvajati bodove u Ligi prvaka. Odigrali smo, prema mom mišljenju, jako dobro prvo poluvrijeme. Rano smo primili taj pogodak, ali nismo poklekli, bili smo svoji, držali dobar ritam. Imali smo i prilike koje nismo realizirali. Drugo poluvrijeme su oni bili puno moćniji, to je posljedica mijenjanja nekih igrača silom prilika. Željeli smo doći do sva tri boda, iz tog razloga smo i radili izmjene, i način igre smo nastojali usmjeriti da dođemo do tog zgoditka. Bod je taj koji se piše, ovo je Liga prvaka. Na kraju moram biti zadovoljan i s tim bodom. Još smo uvijek živi, imamo još jednu domaću utakmicu i učinit ćemo sve da nam se ovaj uloženi trud vrati."

Neke izmjene koje je morao napraviti, poremetile su plan.

"Činjenica je da sam morao vaditi Mišića i Ivanušeca, koji ima tu energiju, ali je osjetio tegobe. To su sve neplanirane izmjene. Ali ponavljam, potrošili su se, učinili su sve da dođemo do tri boda."

Slijedi Milan, Dinamo tu mora do pobjede kako bi pojačao šanse za prolazak dalje.

"Imamo isti broj bodova kao jedan Milan koji nam dolazi ovdje. Nadam se da ćemo u tim utakmicama do kraja biti na nivou na kojem smo bili u ove protekle četiri. Nema predaje, Dinamo ide dalje."

Embed from Getty Images

Sve je otvoreno, ostale su još dvije utakmice, šest bodova je u igri.

"Ovo je Liga prvaka, a ne Liga bedaka. Igrati na ovakvom nivou i biti blizu u sve četiri utakmice je veliki kompliment za moju momčad. Učinit ćemo sve protiv Milana. Do te utakmice ima još vremena, vidjet ćemo u kojem će stanju biti pojedinci, ali nastojat ćemo pred ovakvom sjajnom atmosferom pružiti dobru igru."

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!