Nogomet

Napoli osigurao osminu finala Lige prvaka, Atletico u velikim problemima

Branimir Korać • srijeda, 12.10.2022.
Napoli osigurao osminu finala Lige prvaka, Atletico u velikim problemima
Foto: EPA

Odigrana su već dva susreta današnjeg programa u Ligi prvaka, Napoli je novom pobjedom protiv Ajaxa osigurao prolaz u osminu finala, Atletico je remijem protiv Club Briggea doveo svoj status u probleme...

Napoli - Ajax 4:2

Nakon što je osramotio Ajax u prošlom kolu, Napoli ga je ugostio na svom stadionu tražeći još jednu pobjedu s kojom bi ovaj put osigurao prolaz u sljedeću rundu natjecanja.

Do nje je i došao, slavio je s 4:2 i još jednom je stvarao ogromne probleme obrani Ajaxa.

Kako je meč počeo, navijači Ajaxa imali su puno razloga za zabrinutost i strah od nove katastrofe. Naime Napoli je već tada vodio s 2:0 golovima Hirvinga Lozana i Giacoma Raspadorija.

U drugom dijelu gosti su smanjili dva puta preko Klaassena i Bergwijna, ali Kvarackelia i Osimhen odveli su Napoli do 4:2 pobjede.

Embed from Getty Images

Napoli je osigurao prolaz u osminu finala, a Ajax će teško i do drugog mjesta. Ostaje mu najvjerojatnije bitka s Rangersima za treću poziciju.

Atletico Madrid - Club Brugge 0:0

Atletico je ugostio na svom stadionu Club Brugge i nije ga uspio svladati. Odigrao je samo 0:0, Belgijci su potvrdili kako nisu slučajno na prvom mjestu, a Atleticu ostaju brige hoće li uopće dohvatiti osminu finala Lige prvaka.

Madriđani su bili bolji i imali su puno više prilika, međutim realizacija je bila priličan problem, kao i vrlo raspoloženi Simon Mignolet. Još dugo će i Mignolet i Atletico pamtiti situaciju iz drugog poluvremena kada je Cunha bio u sjajnoj poziciji, ali iz blizine je pogodio Mignoleta loptom u glavu.

Club Brugge je sada u fantastičnoj poziciji i vrlo je blizu prolaza, a Atletico će morati puno bolje u nastavku natjecanja.

FOTO: EPA/CESARE ABBATE

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Napoli4:2Ajax
FC Rangers1:7Liverpool
1Napoli 620:6+1415
2Liverpool 617:6+1115
3Ajax 611:16-56
4FC Rangers 62:22-200

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!