Liga prvaka, skupina B, 4. kolo, 12.10.2022, 21:00 h
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen 0:3 Porto
Porto

Porto pokazao Bayeru kako se izvode penali i visoko slavio

Branimir Korać • srijeda, 12.10.2022.
Porto pokazao Bayeru kako se izvode penali i visoko slavio
Foto: EPA

Porto je u skupini B upisao važnu pobjedu u gostima u Leverkusenu i takio zasjeo na drugo mjesto odmah iza Club Bruggea...

Bayer Leverkusen - Porto 0:3

Porto je uzeo tri velika boda u Leverkusenu koji je u drugoj međusobnoj utakmici s ovim protivnikom propustio realizirati kazneni udarac.

Porto je sjajno ušao u utakmicu i poveo već u sedmoj minuti. Dugačku loptu odlično je primirio Galeno, obrana je vrlo loše reagirala i Galeno ostaje praktički sam pred vratarom i lako zabija.

U 15. minuti dosuđen je kazneni udarac za Bayer nakon prekršaja Uribea i pregledavanja snimke. Loptu je uzeo Demirbay nakon što je prošlog tjedna neprecizan bio Schick, ali Costa je obranio i Demirbayev pokušaj.

Bayer je ipak došao do pogotka i to u 35. minuti, ali on nije priznat. Diaby s desne ubacuje na drugu stranu, tamo je Hudson-Odoi koji proigrava Adlija, a on zabija pogodak. Međutim lopta je na putu do mreže dirala Schicka koji je bio u zaleđu i od pogotka nije bilo ništa.

Novi kazneni udarac dosušen je u 52. minuti, ali ovaj put za Porto. Taremi je pokazao igračima Leverkusena kako se izvode kazneni udarci i zabio je za 2:0.

Embed from Getty Images

Treći kazneni udarac dosuđen je u 63. minuti kada je Galeno srušen, ponovno je loptu uzeo Taremi koji još jednom zabija i podiže na konačnih 3:0.

FOTO: EPA/SASCHA STEINBACH

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Atlético Madrid0:0Club Brugge
Bayer Leverkusen0:3Porto
1Porto 612:7+512
2Club Brugge 67:4+311
3Atlético Madrid 65:9-45
4Bayer Leverkusen 64:8-45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!