Rukomet

Lokosice traže prve bodove u Turskoj: 'Kastamonu je vrhunska i iskusna ekipa'

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 14.10.2022.
Lokosice traže prve bodove u Turskoj: 'Kastamonu je vrhunska i iskusna ekipa'

Lokomotiva je još uvijek u potrazi za prvom pobjedom u Ligi prvakinja, a pokušat će je ostvariti u gostima kod turskog Kastamonua koji je poput nje još uvijek na nuli...

U petom kolu Lige prvakinja rukometašice Lokomotive gostuju kod turskog Kastamonu Belediyesi GSK. Obje su ekipe za sada bez bodova u skupini B, Lokomotiva je postigla najmanje pogodaka (80), dok ih je Kastamonu najviše primio (148).

Utakmica se igra u subotu 15. listopada u 16 sati, a izravni televizijski prijenos je na Arena Sport 2.

"Kastamonu je jako ozbiljan suparnik, koji ima jako puno kvalitetnih i iskusnih igračica. U njihovoj prvoj sedmorci, osim golmanice, nema nijedne igračice mlađe od 30 godina. Svaka od tih igračica ima minimalno 100 nastupa za svoje nacionalne reprezentacije. Mouna Chebbah, Da Silva Vieria, Neslihan Çaliskan, jedna od njihovih legendi Serpil Iskenderoglu, pivot Katarina Ježić, pa Carlos koja je zabila 14 pogodaka na utakmici u Norveškoj kod Storhamara, bivša danska reprezentativka Böhme… Vrhunska, vrhunska ekipa. Upitno je samo što ćemo mi pokazati. Mi treneri imamo viziju kako igrati protiv njih, no treba to ostvariti i na terenu. U Györu smo odigrali 20 minuta odlično, ali u rukometu se ne igra 20 minuta, nego 60 minuta. Mi smo dobri kao ekipa, ali loše je kada igramo kao grupa pojedinaca. To se može popraviti samo, radom, radom i opet radom, nema drugog puta", kaže trener Lokosica Nenad Šoštarić.

Ana Malec je svjesna kako Lokomotivu očekuje težak posao u Turskoj, no nada se bodovima.

"Kastamonu je u skupini u istoj poziciji kao i mi. Mi u toj utakmici nemamo što izgubiti. Idemo odigrati dobru obranu i probati iskoristiti neke polukontre, zabiti lake golove i možda doći i do prve pobjede. One su jako opasne u napadu, na poziciji pivota imaju Katarinu Ježić te Carlos na desnom vanjskom koja ima odličan šut s vanjskih pozicija. Na prošloj utakmici je postigla 14 pogodaka. Nadam se da ćemo uspjeti sve posložiti u našoj igri i da će rezultat biti u našu korist2, kaže Malec.

Foto: Ivan Santro/RK Lokomotiva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!