Nogomet

Gorica oprezno protiv Dubrave: 'Želimo pobijediti, ovo je za nas ozbiljno natjecanje'

Branimir Korać • utorak, 18.10.2022.
Gorica oprezno protiv Dubrave: 'Želimo pobijediti, ovo je za nas ozbiljno natjecanje'

U prvom kolu SuperSport Hrvatskog kupa Gorica igra protiv Dubrave, u taj susret ulazi kao favorit i želi proći u drugo kolo...

Nakon teškog dvoboja protiv Hajduka, Goricu čeka naizgled lakši posao s Dubravom. Međutim s obzirom na stanje u momčadi nakon Hajduka i vrlo motiviranog protivnika, bit će to daleko od jednostavnog posla.

"Nismo imali previše vremena nakon prvenstvene utakmice protiv Hajduka gdje smo se fizički i mentalno ispraznili iako smo probali sve napraviti da to ne utječe previše na njih. Kup je za nas ozbiljno natjecanje, želimo pobijediti Dubravu i u kupu otići što dalje jer se i preko kupa može eventualno dohvatiti Europa", kaže pomoćni trener Gorice Saša Sabljak.

Promjena u postavi u odnosu na svoboj s Hajdukom sigurno će biti.

"Svaki gol i svaka pobjeda nama će puno značiti, dečki rade i treniraju dobro. Ovisno o potrošnji na prošloj utakmici i nekim zdravstvenim problemima, definirat ćemo sastav. Znamo ga okvirno, ali ne možda još 100 posto."

Dubrava ne predstavlja toliku nepoznanicu, Goričani su je proučili.

"Dubrava je sigurno kvalitetna momčad, organizirana, u sredini tablice su Prve NL. Igraju čvrsto, rade pritisak na igrača s loptom, kreću s igrom od vratara i tako žele graditi igru, a ako im se to ne dozvoli, idu na preskakanje igre. U sredini terena konce vuče Akbar, jako dobar igra, dobar na lopti, čvrst, dobar u organizaciji. Tu je i Ljubanović u špici ili na krilu, također jedan od boljih pojedinaca. Međutim mi moramo gledati sebe da budemo na svom maksimumu, da budemo s istom energijom kao protiv Hajduka, da probamo riješiti utakmicu što je prije moguće."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!