Košarka

Aco Petrović završio s turnejom, sve je izvjesnije da će postati i privremeni izbornik

Branimir Korać • petak, 21.10.2022.
Aco Petrović završio s turnejom, sve je izvjesnije da će postati i privremeni izbornik
Foto: FaH

Aco Petrović proteklih je dana obilazio hrvatske internacionalce po europskim klubovima i ima u glavi kako bi trebala izgledati reprezentacija u narednim susretima...

Pred hrvatskom košarkaškom reprezentacijom su dvije nove utakmice pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo, igrat će u gostima kod Austrije i kod kuće protiv Poljske. S obzirom da Hrvatska još uvijek nema izbornika, privremeno će tu ulogu gotovo sigurno preuzeti Aco Petrović.

"Sve ide prema tome da preuzmem reprezentaciju u narednim prozorima što donosi i pozitivne i negativne konotacije. Negativno je to što će opet ljudi govoriti evo njega opet, a pozitivno je što bi to bilo logično jer sam potpuno glavom u tim susretima", kaže Petrović za Sportske novosti.

Aco će danas objaviti popis od 25 imena, a na njemu će biti igrači s kojima je bio u kontaktu i koje je obišao Neki poput Dragana Bendera ostavili su sjajan dojam.

"Izgleda impresivno i na utakmicama i na treningu. Bili smo na večeri i uspoređujući s onim kada je bio u Phoenixu, puno je zadovoljniji, opušteniji, a to se vidi i u njegovim igrama."

Lako je moguće da će u reprezentaciji u ta dva susreta biti i Jaleen Smith, a male su šanse za Hezonju.

"Kako mi je rekao sportski direktor Albe, nastup Smitha protiv Poljske ovisit će o njegovom zdravstvenom stanju. Hezonja će biti na popisu, ali nije realno očekivati da će Real pustiti reprezentativce. Međutim oduševio me kontakt s Hezonjom, nema tu više nikakvih problema, javlja se, stalno je dostupan..."

Od mladih imena Aco je posebno istaknuo Tomislava Buljana i Andriju Jelavića.

"Buljan igra fascinantno u Pratu i u budućnosti bi mogao imati veliki značaj za Joventut, jako dobro se razvija. Fascinirao me Andrija Jelavić koji je u prošlom kolu srpske lige bio MVP kola, dominira na obje krilne pozicije, čudi me njegov status u Cedeviti Junior prošle sezone."

FOTO: Hina/Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!