Rukomet

Lokosice na teškom ispitu u Francuskoj: 'Ovo je za nas velika škola, a svaka se škola plaća'

Mihaela Bradovski • petak, 21.10.2022.
Lokosice na teškom ispitu u Francuskoj: 'Ovo je za nas velika škola, a svaka se škola plaća'

Rukometašice Lokomotive u subotu od 18 sati će biti na novom teškom ispitu. Očekuje ih dvoboj protiv Metza, vrlo neugodnog i teškog protivnika u kojem će ponovno biti u statusu autsajdera.

Lokomotiva neće imati jednostavan zadatak u Francuskoj, Metz je vrlo kvalitetan, a svjesne su toga i hrvatske prvakinje.

Leonida Gičevska s pravom očekuje tešku i tvrdu utakmicu u Francuskoj.

"Dobro poznajemo francuski rukomet, tu ima puno trčanja. Mi bismo trebale igrati duge napade i paziti da ne gubimo lopte jer onda odmah slijedi jako brzi kontranapad ili polukontranapad. Igraju jako dinamičnu i jaku obranu pa su nam dugi napadi i što više trčanja nužni. Mi smo najmlađa ekipa u Ligi prvakinja, nemamo puno iskustva i to se osjeti na našoj igri. Osim toga, nemamo tako široku rotaciju kao ostale ekipe u Ligi prvakinja i nemamo jednako kvalitetne igračice na rotaciji. I Metz ima novu ekipu ove godine, ali i puno starijih i iskusnijih igračica", ističe Gičevska.

Trener Lokomotive Nenad Šoštarić dobro je upoznat i s Metzom i sustavom rada trenera Emmanuela Mayonnadea koji je već duže vrijeme u klubu.

"Metz, prije svega, ima sustav i trenera Emmanuela Mayonnadea koji je tamo već četiri-pet godina. I oni su ove godine promijenili dosta igračica, no sustav igre je ostao isti. To je iskusna ekipa koja ima vrhunsku igračicu Almeidu de Paulu koja je jedna od najboljih vanjskih igračica na svijetu i koja svojim kretnjama izbacuje svaku obranu. Imaju dobru golmanicu, francusku reprezentativku na lijevom krilu, na desnom krilu nizozemsku reprezentativku, Sarah Bouktit koja je novi veliki francuski talent na pivotu, pa Burgaard koja je u prvih sedam danske reprezentacije, pa Horacek i najbolju mladu dansku igračicu Jörgensen. Izgubile su zadnju utakmicu protiv Esbjerga, ali Esbjerg je, zapravo, norveška reprezentacija. Ovo je za nas velika škola, a svaka se škola plaća. Moramo pokazati da učimo kroz Ligu prvakinja i biti iz utakmice u utakmicu sve bolji. Ono što rukometašicama Lokomotive nedostaje u ovakvim utakmicama je iskustvo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!