Košarka

Zadrani dočekuju Split: 'Ovo će biti sasvim drugačija utakmica od one u Splitu'

Branimir Korać • četvrtak, 27.10.2022.
Zadrani dočekuju Split: 'Ovo će biti sasvim drugačija utakmica od one u Splitu'
Foto: FaH

Pred košarkašima Zadra su dva domaća dvoboja u ABA ligi i hrvatskom prvenstvu. U ABA ligi sutra će ugostiti Split, a u nedjelju u hrvatskom prvenstvu dolazi Furnir...

Trener Zadra Danijel Jusup potvrdio je kako će protiv Splita zaigrati i Luka Božić koji je propustio nedavni međusobni dvoboj u Splkitu u hrvatskom prvenstvu.

"Prošlu utakmicu protiv Splita smo ga odmarali zbog ozljede stopala, ali ovu će biti u sastavu. Sada se sastajemo pod okriljem ABA lige, a sve ekipe koje igraju ovo natjecanje imaju kvalitetu i za svaku se moramo spremiti dobro. Očekujem da Split dođe s namjerom da nas iznenadi. Mi smo se uspjeli osvježiti nakon puta i vjerujem da ćemo sutra biti svježi i koncentrirani ta da ćemo dati ono najbolje od sebe", kaže Jusup, a prenosi klupska stranica.

Jusup upozorava kako će ovo biti sasvim drugačija utakmica od one u prvenstvu.

"Siguran sam kako nas ovog puta očekuje nešto sasvim drugo. I ako na samo trenutak pomislimo da ćemo lako, upast ćemo u probleme. Moramo izvući dobre stvari koje smo radili u Splitu i ispraviti loše stvari. Ovo su teške utakmice i stoga opet pozivam naše navijače jer nam je s njima puno lakše. Ujedno im se zahvaljujem na podršci koju iskazuju dosada."

Kapetan Zadra Marko Ramljak dodaje kako Split ima doista igrača koji mogu stvoriti probleme.

"U dobrom smo ritmu i atmosfera u svlačionici je izvrsna. Nakon sedam dana ponovno ćemo igrati sa Splitom, ali svaka utakmica je priča za sebe. Spremit ćemo se dobro. Imaju širinu, doveli su i novog igrača, ali mislim da smo mi na utakmici u Splitu osjetili neke stvari. Ne vrti se sve oko Mavre i Shortera ima tu i drugih igrača koji nam mogu napraviti probleme. Napadački skok, recimo, nam je bio boljka na prošloj utakmici. Nadam se da će sutra doći još više navijača jer ova ekipa to zaslužuje i da zajedno dođemo do mjera od 4-1 što bi bilo izuzetno dobro", ustvrdio je Ramljak te dodao:

"Poznajem dosta igrača iz te ekipe, ali realno još se nismo počeli pripremati za njih. Prebacit ćemo fokus na njih nakon Splita, ali već sada mogu reći da ćemo se i za tu utakmicu, kao uostalom za svaku, dobro spremiti i da ćemo ići na pobjedu. Ali morat ćemo biti pravi i ne misliti da će biti lako jer da nam se ne ponovi Škrljevo i da se ne uvučemo u nepotrebnu nervozu."

Sutrašnji dvoboj protiv Splita počinje u 20 sati, a dva dana kasnije protiv Furnira dva sata ranije.

FOTO: HINA/ Zvonko KUCELIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!