Rukomet

Šoštarić: 'Apsolutno možemo biti zadovoljni, prvo poluvrijeme je stvarno bilo uživanje za gledati'

Mihaela Bradovski • petak, 28.10.2022.
Šoštarić: 'Apsolutno možemo biti zadovoljni, prvo poluvrijeme je stvarno bilo uživanje za gledati'

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odigrala je prvu pripremnu utakmicu protiv Slovenije i u gostima je upisala pobjedu 27:24...

Izbornik hrvatske ženske reprezentacije Nenad Šoštarić bio je zadovoljan nakon pripremnog dvoboja protiv Slovenije koji je otišao na hrvatsku stranu. Tijekiom susreta Hrvatska je bila i na rubu dvoznamenkaste razlike.

"Apsolutno možemo biti zadovoljni. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme. Odigrali smo odlično i drugo, problem je bila samo realizacija s krila. S krila smo promašili šest čistih zicera. Da smo to realizirali razlika bi bila veća. Prvo poluvrijeme je stvarno bilo uživanje za gledati."

Šoštarića je zadovoljila igra u fazi obrane iako ima još nekih detalja na kojima će raditi.

"Igrale su odlično u obrani, sve tri vratarke su dale svoj obol. Naravno, ima još stvari koje moramo dorađivati, moramo se brže vraćati i stabilizirati da nam se ne progura brzi centar ili neka kontra. Ima još nekih detalja, ali ide prema dobrom i to je najbitnije."

Slovenke su se približile u trenucima kada je Hrvatska igrala s drugom postavom.

"Svjesni smo da nažalost nemamo toliko velik fond igračica koje su na istom kvalitativnom razvoju i tu malo dolazi do problema. Morali smo kasnije vraćati te neke osnovne igračice da bismo držali ritam, ali pokazali smo da i u ovom sastavu, gdje nam fale nominalno dva prva lijeva vanjska i prvo desno krilo, da možemo odigrati dosta dobro. Ovo je dobra osnova, ali to su tek temelji."

Šoštarić je pružio priliku svim igračicama.

"Namjerno smo željeli dati priliku svima, ima još puno utakmica pred nama i sve su one morale osjetiti tu utakmicu. Ali definitivno svi znamo tko je taj dio koji mora voditi utakmicu, ali znamo i da te, nazovi dodatne, igračice moraju dati svoj obol jer ćemo morati odmarati sve one ključne pojedinke poput Blažević, Krsnik, Ježić, Debelić. Sve one koje igraju manje moraju dio odgovornosti prenijeti na sebe."

FOTO: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!