Vodeni sportovi

Jadran vrlo blizu grupne faze Lige prvaka, novi porazi Mladosti i Solarisa u Eurokupu

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 29.10.2022.
Jadran vrlo blizu grupne faze Lige prvaka, novi porazi Mladosti i Solarisa u Eurokupu
Foto: FaH

Hrvatski vaterpolski klubovi bili su aktivni u europskim natjecanjima i u subotu, Mladost i Solaris nisu bili uspjepšni u Eurokupu, ali je zato splitski Jadran odradio veliki korak prema grupnoj fazi Lige prvaka...

U prvom susretu trećeg, završnog kvalifikacijskog kruga za ulazak u Ligu prvaka, vaterpolisti Jadrana su u Splitu pobijedili rumunjskog doprvaka Ordeu s 9:3 (2:2, 1:0, 3:0, 3:1).

Premda su nastupili bez ozlijeđenog kapetana Anđela Šetke, vaterpolisti Jadrana su ostvarili uvjerljivu pobjedu i korak su do plasmana u Ligu prvaka.

Uzvratna utakmica Oradea - Jadran na rasporedu je sljedeće subote, 5. studenoga u Rumunjskoj, a s kapitalom od šest golova trebao bi Jadran opet biti među 16 najboljih europskih momčadi.

Prva je četvrtina okončana bez pobjednika (2:2), drugu je domaćin dobio s 1:0, no u posljednje dvije četvrtine Jadran je pokazao puni napadački potencijal dobivši taj dio igre sa 6:1.

Kod Jadrana Zvonimir Butić je zabio tri, a Marino Čagalj, Luka Bukić i Ivan Domagoj Zović po dva gola. U redovima rumunjskog sastava po jedan pogodak zabili su Silvian Colodrovschi, Levante Vancsik i Ferenc Istvan Czenk.

U ostalim susretima mađarski OSC je pobijedio Panionios sa 17:7. Domaćine je predvodio sjajni Krisztian Peter Manhercz sa sedam golova.

Grčki Vouliagmeni je na gostovanju pobijedio francuski Noisy-le-Sec sa 17:11. Nikolaos Papasifakis je bio najefikasniji u pobjedničkim redovima s četiri gola. Kod domaćina hrvatski vaterpolist Antonio Petković je zabio četiri gola, a Ivan Krapić jedan pogodak.

Brescia je na gostovanju pobijedila Vasas s 12:10.

REZULTATI PRVIH UTAKMICA 3. KRUGA:
Jadran Split - Oradea 9:3
Noisy-le-Sec - Vouliagmeni 11:17
Vasas - Brescia 10:12
OSC Budimpešta - Panionios 17:7

Crnogorci svladali Mladost i Solaris

U susretu trećeg kola D skupine kvalifikacija Eurokupa, vaterpolisti Mladosti su na bazenu uz Savu izgubili od Primorca s 9:10 upisavši i drugi poraz.

Zagrebačka Mladost je u trećem nastupu u kvalifikacijskoj skupini Eurokupa, koja se igra na bazenu uz Savu, pretrpjela i drugi poraz. Nakon remija s Mediterranijem (10:10), pa poraza od grčkog PAOK-a iz Soluna (9:11), u subotu su Žapci izgubili i od Primorca iz Kotora sa 9:10.

Ovog puta su Zagrepčani dobro krenuli, otvorili su utakmicu vodstvom 2:0 i 3:1, ali tu su stali. Već do kraja prve dionice je suparnik preokrenuo na 4:3 u svoju korist, da bi dvije minute prije poluvremena bilo čak 8:3 za Kotorane.

Mladost se uspjela vratiti izjednačivši na 8:8 sredinom zadnje četvrtine. S nova dva gola, gost je poveo 10:8, a domaćin je ublažio poraz na konačnih 9:10.

Kod Mladosti po dva gola zabili su Marko Elez, Marko Jelača, te Maroje Gluhaić, a u suparničkim redovima najefiksniji su bili Marko Milić i Marko Gopčević s po tri gola.

Mladost u nedjelju još očekuje ogled protiv neporaženog Honvedom, no Zagrepčani su bez izgleda za plasman među dvije najbolje momčadi u skupini.

Na ljestvici zagrebačke skupine vodi Honved s devet bodova, Mediterrani ima pet, PAOK četiri, Primorac tri, a Mladost jedan bod.

Poraz je upisao i naš drugi predstavnik u kvalifikacijama Eurokupa. U susretu četvrtog kola skupine u Šapcu, Solaris je izgubio od Jadrana iz Herceg Novog s 2:15.

Bio je to treći poraz Solarisa u skupini uz jednu pobjedu. Solaris je i prije ove utakmice izgubio sve izglede za prolazak dalje, u osminu finala. Šibenčani su u četiri utakmice ostvarili samo jednu pobjedu, te tri poraza od kojih su dva bili sa 10 golova minusa, te u zadnjem kolu od 13 razlike.

Na ljestvici vodi Šabac s devet bodova, Trieste i Jadran HN imaju po šest, Solaris tri, a na začelju je Pays d’Aix bez bodova.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Liga prvaka, play-off

05.11.2022.
Panionios11:12OSC Budimpešta
Vouliagmeni9:12Noisy-le-Sec
Brescia11:8Vasas
Oradea11:12Jadran Split
29.10.2022.
Jadran Split9:3Oradea
OSC Budimpešta17:7Panionios
Noisy-le-Sec11:17Vouliagmeni
Vasas10:12Brescia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!