Rukomet

EHF Europski kup: Goričani stekli malu prednost uoči uzvrata u Češkoj

Branimir Korać • nedjelja, 30.10.2022.
EHF Europski kup: Goričani stekli malu prednost uoči uzvrata u Češkoj

U prvom susretu drugog kola EHF Europskog kupa rukometaši Gorice ugostili su češkog predstavnika Sokol Nove Veseli i odnijeli su pobjedu 27:25...

Iako se očekivao lakši posao, rukometaši Gorice nisu uspjeli ostvariti značajniju prednost protiv češkog Sokola. Prvi susret riješili su u svoju korist 27:25 iako su se nadali kako će u Češku donijeti značajniji plus.

Goričani su mogli bolje iskoristiti sjajnu večer Tomislava Sladoljeva (17 obrana) i Jure Čakarića (deset golova), no sada moraju i u Češkoj odigrati dobru utakmicu te pokušati pobijediti. Razlika je premala da bi je čuvali.

Što se tiče samog susreta, početkom drugog poluvremena imala je Gorica i pet golova prednosti, dvije i pol minute prije kraja i plus četiri, ali onda su dopustili gostima seriju od tri pogotka i u završnici iz sedmerca je Hrvoje Ceković podignuo barem na plus dva.

Uz Sladoljeva i Čakarića istaknuo se i Ceković s pet golova. Kod Čeha koji su tek deveto u češkom prvenstvu sa svega tri pobjede u deset kola i to tri pobjede ostvarene protiv društva s dna, istaknuo se sa sedam golova Robert Haliček.

EHF Europski kup, drugo kolo:
Gorica - Sokol Nove Veseli 27:25

FOTO: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!