Tenis

Ana Konjuh nakon velike borbe preko treće nositeljice do drugog kola

Branimir Korać • utorak, 01.11.2022.
Ana Konjuh nakon velike borbe preko treće nositeljice do drugog kola

Ana Konjuh ovog tjedna nastupa na jakom ITF turniru u Shrewsburyju gdje je krenula pobjedom protiv trećepostavljene Mađarice Dalme Galfi...

Težak meč je iza Ane Konjuh i ipak izvučena pobjeda. Treća nositeljica ITF turnira u Shrewsburyju, inače 85. igračica s WTA liste, Mađarica Dalma Galfi, pala je nakon velike borbe u meču u kojem su dva od tri seta okončana u tie-breaku.

Bio je ovo njihov drugi međusobni dvoboj, prvi je prošle godine u četvrtfinalu ITF turnira u Pragu otišao na stranu Galfi s glatkih 6:1, 6:4, no sada je Konjuh bila bolja.

U prvom setu svaka igračica gubila je servis po tri puta i odluka je pala u tie-breaku gdje je Galfi bila bolja sa 7:3.

U drugom setu Mađarica je napravila break u lošem trenutku za Konjuh, povela s 5:4 i imala servis za meč, ali Konjuh se spašava, dva puta zaredom uzima servis Galfi i iz teške situacije dolazi do trećeg seta.

Konjuh je mogla treći set riješiti prije tie-breaka, imala je 5:3 i servis za meč, nije uspjela, imala je i dvije meč lopte na servisu Galfi kod 6:5, također nije uspjela, ali u konačnici nije je stigla kazna i ipak je u 13. igri uspjela dovršiti posao i proći u drugo kolo.

Tamo će igrati protiv Britanke Sonay Kartal koja je također u tri seta slavila protiv Katarzyne Kawe, ali je sat vremena kraće bila na terenu.

ITF Shrewsbury, prvo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska) - Dalma Galfi (Mađarska, 3) 6:7(3), 7:5, 7:6(3)

FOTO: HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!