Tenis

Borna Ćorić podbacio na startu turnira u Parizu, domaći kvalifikant ide dalje

Branimir Korać • utorak, 01.11.2022.
Borna Ćorić podbacio na startu turnira u Parizu, domaći kvalifikant ide dalje
Foto: EPA

Borna Ćorić nije uspio izboriti prolaz u drugo kolo Masters 1000 turnira u Parizu. Na startu je bolji bio francuski kvalifikant Corentin Moutet...

Borna Ćorić ne može biti zadovoljan svojim nastupom u Parizu. U prvom kolu igrao je protiv Corentina Mouteta, očekivao je prolaz, ali nije dobro odradio meč i upisao je poraz.

Dugo je sve išlo po planu, ali nakon što je izgubio drugi set, Borna je imao sve više problema. Moutet je dobio na samopouzdanju, razigrao se i u konačnici je i upisao veliku pobjedu.

Francuz je za ulazak u glavni ždrijeb morao svladati svoje sunarodnjake Humberta i Blancaneauxa u kvalifikacijama i tu je dočekao Ćorića.

Borna je u četvrtom gemu došao do breaka i poveo s 3:1 te je do kraja prvog seta rutinski odrađivao posao ne dopustivši protivniku nikakvu šansu za povratak u set.

U drugom setu Ćorić je priliku za break imao kod 2:2, Moutet se izvukao i onda kod 4;:3 došao do svoje prve šanse koju je i iskoristio. Na servisu za set imao je manjih problema, ali Borna nije iskoristio break loptu.

Odluka je pala u trećem setu gdje je ponovno jedan break bio ključan. On je stigao kod 4:4, Moutet je došao do servisa za meč, iskoristio ponuđeno i izborio drugo kolo.

Borna je bio daleko od dobrog izdanja, dosta je griješio, na kraju je u ukupnom zbroju imao poen više osvojen nego Moutet, ali to mu malo znači.

Masters 1000 Pariz, prvo kolo:
Corentin Moutet (Francuska, Q) - Borna Ćorić (Hrvatska) 3:6, 6:3, 6:4

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!