Nogomet

Čačić: 'Imali smo vjeru i hrabrost, pokazali smo da nismo zalutali u ovo natjecanje'

Mihaela Bradovski • srijeda, 02.11.2022.
Čačić: 'Imali smo vjeru i hrabrost, pokazali smo da nismo zalutali u ovo natjecanje'
Foto: EPA

Dinamo je završio europski put porazom u Londonu kod Chelseaja koji je bio bolji s 2:1. Ante Čačić na kraju europskog puta bio je zadovoljan...

Dinamo je u Ligi prbaka ove sezone bio konkurentan, izuzev utakmice protiv Milana na Maksimiru, nije nadigran i pregažen te je Ante Čačić unatoč ispadanju zadovoljan.

"S ovom utakmicom završavamo natjecanje u Ligi prvaka, ali smatram da smo i tijekom nje pokazali da nismo zalutali u ovo natjecanje. Imali smo dobrih predstava, a čini mi se kao da nam je uvijek nešto malo nedostajalo. Dosta utakmica smo bili blizu bez obzira na vrlo zahtjevnu skupinu. Dobro ćemo proanalizirati sve ove utakmice, vidjeti gdje i na koji način možemo biti bolje iduće sezone."

Pokušao je Dinamo igrati i u nekim trenucima tražiti pogodak, ali Chelsea je prejak.

"Naša namjera je bila kada imamo loptu da učinimo sve da smo opasni, da tražimo taj pogodak i to smo svih 90 minuta radili. Ali i protivnika se nešto pita. Radi se o zaista kvalitetnoj momčadi Chelseaja, momčadi iz vrha i tim više naši igrači zaslužuju čestitke. Napravili smo dobar otpor, kreirali smo i neke prilike. Pokazali smo vjeru i hrabrost i to je bitan čimbenik za rast."

Embed from Getty Images

Čačić ovaj nastup vidi kao veliku školu.

"Sama činjenica da vidimo gdje smo bili, uvjetno rečeno, kratki je dobar nauk. Iz toga treba vidjeti što se može mijenjati u trenažnom procesu, što se može napraviti po pitanju selekcije."

FOTO: EPA/ANDY RAIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!