Nogomet

Poms: 'Želimo momčad dovesti do najviše razine, a onda se protiv svakoga možemo boriti za pobjedu'

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 03.11.2022.
Poms: 'Želimo momčad dovesti do najviše razine, a onda se protiv svakoga možemo boriti za pobjedu'

Važna utakmica je pred nogometašima Osijeka koji nakon slavlja protiv Dinama, žele srušiti i Hajduk i to na Poljudu...

Nogometaši Osijeka u subotu 5. studenog od 17:30 sati u 16. kolu SuperSport HNL-a gostuju kod HNK Hajduk u drugom uzastopnom derbiju u kojem je cilj, želja i motiv Bijelo-plavih ostvariti još jedan pozitivan rezultat. Nakon povratka na pobjednički kolosijek, Rene Poms sa stožerom i igračima želi još jednu značajnu pobjedu.

"Nakon dobre utakmice protiv Dinama najvažniji izazov bio nam je vratiti fokus i mentalno se pripremiti na iduću utakmicu. Čeberko je zbog ozljede bio out, dobio je dva šava na rani, ali na putu je povratka. Svi igrači su s nama pa ćemo vidjeti kojih je 11 najboljih za utakmicu protiv Hajduka", rekao je Rene Poms.

Strateg Bijelo-plavih istaknuo je da je utakmica protiv Dinama izazvala određeno pražnjenje i da je ključ ovog tjedna bio resetirati se.

"Nitko nije očekivao da ćemo protiv Dinama odigrati tako dobru utakmicu, ali to je rezultat kvalitetnog rada kroz cijeli tjedan. Ta pobjeda je izazvala i veliko emotivno pražnjenje, glave su prazne i zbog toga sam naglasio pripremu za iduću utakmicu. Protiv Hajduka će nam trebati jednaka razina mentalne i fizičke pripreme kako bismo u Splitu imali priliku za ostvariti dobar rezultat."

Poms u pravilu nije mijenjao momčad koja pobjeđuje, sada će po svemu sudeći morati zbog ozljede Jevgena Čeberka.

"Vidjet ćemo kakva će biti situacija s Čeberkom, možda tu bude promjena. Ali nemamo razloga puno mijenjati, momčad je odradila dobru utakmicu, igrači su kvalitetno trenirali, ali volim čekati zadnji trening za konačnu odluku o sastavu. Puno igrača je na visokoj razini, imam širok izbor kvalitetnih igrača i to je svakako dobra stvar za trenera."

Naravno, trener Osijeka pun je respekta prema subotnjem suparniku.

"Varaždin je najbolji primjer da ako nismo na maksimumu u svemu, ako u nečemu kaskamo, onda ćemo svugdje imati problema, bilo da se radi o Hajduku, Varaždinu ili Slaven Belupu. Ako smo na maksimumu možemo pobijediti svakoga u HNL-u i to je naš fokus. Želimo momčad dovesti do najviše moguće razine, a onda se protiv svakoga možemo boriti za pobjedu. To je cilj. Hajduk ima odlučnu momčad, sjajne individualce, ali ako smo na maksimumu imamo velike izglede napraviti nešto", zaključio je Poms.

U ime svlačionice utakmicu je najavio Adrian Leon Barišić koji je odmah suočen s pitanjem o Marku Livaji s kojim ga očekuju izravni dueli na terenu.

"Znamo o kakvom je igraču riječ, ali prilazimo ovoj utakmici kao i svakoj drugoj. Svaka momčad u ligi ima kvalitetnih pojedinaca pa se nismo nešto posebno pripremali za njega. Svakako, na travnjaku ćemo obratiti pažnju na njega, u podsvijesti nam je da se radi o kvalitetnom igraču pa ćemo si pomagati u obrani. Treba biti sto posto koncentriran i momčadski ga zaustaviti", rekao je Barišić.

Na posljednjim utakmicama prometnuo se u standardnog prvotimca i veliku snagu defanzivnog dijela momčadi.

"Svaki od nas je najsretniji kada igraš i zajedno s momčadi ostvaruješ dobre rezultate. Definitivno sam sretniji nego što sam bio prošle sezone ili na početku ove, ali i kada nisam igrao radio sam maksimalno, bio tu za momčad, a kada je tako onda i prilika dođe", zaključio je Adrian Leon Barišić.

AUTOR: NK Osijek

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!