Košarka

Raptorsi ostali bez Siakama, ali ipak svladali Bullse, Lakersi nisu mogli s Cavsima

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.11.2022.
Raptorsi ostali bez Siakama, ali ipak svladali Bullse, Lakersi nisu mogli s Cavsima
Foto: EPA

Osim dvoboja između Clippersa i Jazza, odigrana su još tri susreta u NBA ligi, a iznenađenja nije bilo...

Nakon kraće pauze zbog ozljede, Fred VanVleet vratio se odličnim nastupom u pobjedi Toronto Raptorsa protiv Chicago Bullsa. Raptorsi su saznali kako dva tjedna neće imati na raspolaganju Pascala Siakama, ali su svejedno odigrali dobru utakmicu protiv Bullsa i upisali pobjedu.

Chicago je imao 17 izgubljenih lopti, zaustavljen je DeMar DeRozan i tu je napravljen veliki dio posla posebno jer im je nedostajao i Zach LaVine.

VanVleet je predvodio Raptorse s 30 poena i 11 asistencija, OG Anunoby je dodao 22 poena i šest skokova, a Scottie Barnes 19 poena i deset skokova. Kod Bullsa DeRozan je ubacio 20 poena uz pet skokova, a Nikola Vučević dodao je 18 poena, 12 skokova i šest asistencija.

Memphis je upisao pobjedu protiv Washingtona 103:97 iako su Wizardsi opasno zaprijetili i vratili se u potpunosti u utakmicu. Međutim Morant je u pravom trenutku ubacio šest poena u seriji 9:0 i domaćin je priveo utakmicu kraju.

Desmond Bane predvodio je Memphis s 28 poena, a 23 uz devet skokova upisao je Morant. Kod Washingtona nije bilo Bradleyja Beala pa je Monte Morris upisao 18 poena, a Rui Hachimura 15.

Cleveland Cavaliersi upisali su osmu uzastopnu pobjedu, bez većih problema svladali su u gostima Los Angeles Lakerse sa 114:100. Lakersi su još u prvom poluvremenu izgledali dobro, imali šest poena viška na odmoru, ali u drugom poluvremenu ubacili su samo 36 poena, onoliko koliko su ubacili samo u prvoj četvrtini, te su Cavsi lako sve okrenuli i slavili.

Donovan Mitchell upisao je 33 poena uz pet skokova, Darius Garland 24 poena uz sedam asistencija, a Jarrett Allen 16 poena uz 11 skokova. Kod Lakersa LeBron James završio je s 27 poena i sedam skokova, Anthony Davis dodao je 19 poena i 12 skokova, a Russell Westbrook 19 poena i deset asistencija.

NBA:
Toronto Raptors - Chicago Bulls 113:104
Memphis Grizzlies - Washington Wizards 103:97
Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 100:114

FOTO: EPA/Peter Foley

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!