Nogomet

Argentina mora na Svjetsko prvenstvo bez Lo Celsa

Branimir Korać, HINA • srijeda, 09.11.2022.
Argentina mora na Svjetsko prvenstvo bez Lo Celsa
Foto: EPA

Nogometna reprezentacija Argentine, koja će na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Katru biti među favoritima za naslov, doživjela je udarac neposredno prije početka mundijala.

Kako prenose argentinski mediji veznjak Villarreala Giovani Lo Celso izostat će iz reprezentacije ozljede. Argentinski izbornik Lionel Scaloni nedavno je rekao o 26-godišnjaku, koji je bio jedan od najvažnijih igrača u prošlogodišnjoj pobjedi Argentine na Copa Americi i kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo:

"Možemo ga zamijeniti brojčano, ali ne i u smislu nogometnog znanja i doprinosa timu".

Lo Celso iz Villarreala ozlijedio se 30. listopada kada ga je trener zamijenio nakon 24 minute na gostovanju kod Athletic Bilbaa. Najprije su posumnjali na puknuće mišića. Villarreal još nije službeno objavio o kakvoj se ozljedi radi, ali Lo Celso nije bio u momčadi za današnju utakmicu protiv Espanyola. Kako javljaju mediji, Lo Celso će morati na operaciju.

U reprezentaciji bi ga trebao zamijeniti Exequiel Palacios iz Bayera. Scaloni ima vremena do 14. studenog da objavi konačan popis od 26 igrača za SP.

Prva utakmica na Svjetskom prvenstvu Argentince očekuje 22. studenog protiv Saudijske Arabije, nakon čega će odmjeriti snage s Meksikom i Poljskom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!