Nogomet

Perezu nagrada za najboljeg predsjednika: 'Nogomet mora ostati kralj sporta'

Branimir Korać • srijeda, 09.11.2022.
Perezu nagrada za najboljeg predsjednika: 'Nogomet mora ostati kralj sporta'
Foto: EPA

Florentino Perez dobitnik je nagrade Tuttospoorta za predsjednika godine, a još jednom je indirektno branio projekt Superlige...

Predsjednik madridskog Reala Florentino Perez dobitnik je nagrade Goilden Boy za predsjednika godine koju dodjeljuje Tuttosport. I ovom prilikom Perez je indirektno govorio o razlozima pokretanja Superlige i poručio kako će se za nju boriti do kraja.

"U posljednjih 20 godina došla je nova generacija i svijet se promijenio, sve se promijenilo u našim životima, tako da se nogomet može samo prilagoditi. Nogomet je jedini istinski univerzalni i globalni sport. Ne možemo dopustiti da drugi sportovi koji su više organizirani i okrenuti promjenama i suvremenosti iskoriste ovu prednost kako bi nogometu oduzeli ovu privilegiranu situaciju."

"Radim, kao i moji prethodnici i oni prije mene, da se prilagodim vremenu u kojem živim. Ne možemo dopustiti da mladi ljudi sve manje vole nogomet jer su igre koje nudimo manje atraktivne i primamljive. To ne možemo dopustiti, moramo svi zajedno razmisliti i dati mladima, koji predstavljaju budućnost, pa tako i nogometa, ono što očekuju od nas. Na tome radimo i borit ću se svom snagom da nogomet ne izgubi svoj privilegirani položaj te tako i dalje ostane kralj sporta na svim kontinentima."

Danas je madridski Real pun mladih igrača uz one iskusne i zajedno čine moćnu sredinu.

"Real Madrid uvijek mora biti kombinacija obje kategorije: iskusnih prvaka i mladih talenata. Sada uzgajamo vrlo mlade ljude jer je one najbolje igrale sve teže kupiti jer ih momčadi ne žele prodati. Imamo Viniciusa Jr., Rodryga, Fedea Valverdea, Edera Militaoa, Camavingu, Auereliena Tchouamenija u momčadi. Teško je imati toliko mladih, ali lijepo ih je vidjeti pored Luke Modrića, Tonija Kroosa i ostalima. To nas čini gotovo nepobjedivima."

Posebne pohvale dobio je Carlo Ancelotti.

"On je nedvojbeno najbolji trener za Real Madrid, jer nas poznaje mnogo godina. On poznaje naše vrijednosti i zna kako ih prenijeti na igrače. To ga čini savršenim trenerom. Teško je pronaći boljeg trenera od Ancelottija."

FOTO: EPA/FERNANDO ALVARADO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!