Nogomet

Budimir: 'Svaki napadač želi gol i živi za gol, bilo što drugo da kažem ne bi bilo istina'

Branimir Korać • nedjelja, 20.11.2022.
Budimir: 'Svaki napadač želi gol i živi za gol, bilo što drugo da kažem ne bi bilo istina'
Foto: FaH

Jedan od napadača koji konkuriraju za nastup u dresu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu je Ante Budimir koji poznaje i neke marokanske igrače iz španjolskog prvenstva...

Pripreme za Maroko traju, a kako kaže Budimir, izbornik Dalić još nije igračima priopćio sastav.

"Što se tiče srijede, vježbamo i još ne znamo tko će početi. Spremam se za svaku iduću utakmicu, fokus je na Maroku, vidjet ćemo što će biti poslije. Imamo utakmice svaka četiri dana i idemo redom."

Budimir se ove sezone nije nazabijao pogodaka, u španjolskom prvenstvu postigao je samo jedan, ali to ne utječe na njegovo samopouzdanje.

"Osjećam se odlično, drago mi je da sam ovdje. Kreće veliko natjecanje, za mene prvo, uzbuđen sam i sretan što sam tu. Što se tiče golova, svaki napadač želi gol i živi za gol, bilo što drugo da kažem ne bi bilo istina. Prvi dio sezone je jedna etapa u mojoj karijeri gdje statistički nije najidealnije, ali ne brine me, radim svoj maksimum, spremam se i nema tu neke velike filozofije. Krećemo svi od nule, svi smo na istoj poziciji i fokus je na trening i ono što dolazi."

Neke od marokanskih igrača poznaje, susretao se s njima u španjolskom prvenstvu.

"Kao ekipa su jako opasni, jako talentirani, a individualno Bounou je jedan od top pet golmana u La Ligi, En-Nesyri jako brz i zanimljiv napadač, Abde iz Osasune jako talentiran, odličan dribler, jako su opasni."

Prokomentirao je Budimir i ozljedu Karima Benzeme kojeg neće biti na Svjetskom prvenstvu.

"Kada Zlatna lopta nije ovdje, turnir to osjeti. Najbolji napadač za mene na svijetu, falit će turniru, ali to su francuski problemi i sigurno će ih osjetiti. Nama ne mijenja ulogu, ali turniru će takav igrač faliti."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!