Nogomet

Goal: Modrić, Livaković i Petković pobjednici, Neymar predvodi brazilske gubitnike

Branimir Korać • petak, 09.12.2022.
Goal: Modrić, Livaković i Petković pobjednici, Neymar predvodi brazilske gubitnike
Foto: FaH

Hrvatska je odigrala sjajnu utakmicu u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva te je eliminirala Brazil na jedanaesterce u vrlo zanimljivom dvoboju...

Jako dobar nastup Hrvatske od početka do kraja susreta, vrlo discipliniran nastup u kojem je bilo puno svijetlih točaka u Dalićevoj momčadi i dosta onih gubitnika u brazilskoj.

Goal je posebno izdvojio Luku Modrića koji je neumorno trčao više od 120 minuta, Dominika Livakovića koji je obranio jedan jedanaesterac te Brunu Petkovića, strijelca pogotka za poravnanje.

"Modrić uopće ne izgleda kao igrač koji igra svoje posljednje svjetsko prvenstvo, Modrić je i dalje Modrić - kakav igrač! Apsolutno je kontrolirao utakmicu, i u 37. godini Modrić i dalje jednostavno radi što god poželi."

Pohvale je zaslužio i Livaković. "Tko bi ga izabrao kao junaka prije Svjetskog prvenstva? Počeo je s tri obranjena jedanaesterca protiv Japana, a nastavio je večeras stavljajući svoje ime u povijest. U 120 minuta imao je čak 11 obrana kao dio neljudske izvedbe."

Bruno Petković zabio je u trenucima kada se linilo da Hrvatska ipak ide u poraz. "Možeš li zabiti veći pogodak? Produžetak, svjetsko prvenstvo i utakmica protiv Brazila, a tvoja momčad očajnički treba pogodak. Brazil se nije oporavio od toga."

Neymar je bio brazilski gubitnik. "Nije stvar u njegovoj izvedbi nego u njegovoj ostavštini. Kako nogomet može biti okrutan?"

Gubitnik je i sada već bivši brazilski izbornik Tite koji nije niti dobro izabrao igrače, niti povukao izmjene, niti odredio izvođače jedanaesteraca.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!