Nogomet

Tagliafico: 'Hrvatska može igrati na više načina, sigurno će nam pokušati uzeti loptu'

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.12.2022.
Tagliafico: 'Hrvatska može igrati na više načina, sigurno će nam pokušati uzeti loptu'
Foto: FaH

Nicolas Tagliafico očekuje se u početnoj postavi u sutrašnjem dvoboju protiv Hrvatske koju cijeni, ali vjeruje u svoju pobjedu...

Lijevi bočni Lyona Nicolas Tagliafico prvi put je u polufinalu Svjetskog prvenstva i s nestrpljenjem ga očekuje.

"Osjećam se odlično, nalazimo se među četiri najbolja, spremni smo i naporno smo za to radili. Jako se dobro osjećamo i jedva čekamo naredni meč."

U polufinalu čeka Hrvatska.

"Analizirali smo Hrvatsku i znamo da imaju sjajne igrače, da su jako dobri u sredini terena, visoki su i mogu na više načina dolaziti naprijed. Imamo i mi svoja oružja i pokušat ćemo im naštetiti."

Prije četiri godine Hrvatska je u Rusiji svladala Argentinu s 3:0.

"Četiri godine su prošle, a ovo novo polufinale samo dodatno pokazuje koliko su dobra reprezentacija. Postoje sličnosti, ali tu su sada drugi igrači s drugačijim karakteristikama. Očekujem da će biti posve drugačija utakmica, pokušat ćemo iskoristiti iskustvo iz tog meča i iskoristiti naše dobre strane."

Tagliafico ističe kako je koncentracija na dobre strane njegove reprezentacije.

"Imaju sjajne igrače visoke kvalitete, ali moramo se fokusirati na naše jače strane. Savršeno dobro znamo koliko su kvalitetni, najvažnije je ipak da mi budemo pravi. Ovo je polufinale, tu nema loših."

U četvrtfinalu je Argentina odigrala vrlo intenzivan dvoboj protiv Nizozemske u kojem je bilo dosta incidentnih situacija.

"To su situacije koje se događaju, nismo strojevi koji nemaju emocija i takve stvari se događaju u ovako važnim susretima. Reprezentacije žele ostvariti svoj san. Svi želimo ostvariti cilj."

Leo Messi je u sjajnom izdanju i to Argentincima puno znači.

"On je uvijek bio ovakav, on je naš kapetan, vođa, onaj koji nas motivira i gura, a kada je na terenu, znamo da imamo njega i to je ogromna stvar. Presretni smo što je s nama i svi mu pružamo podršku i radimo u istom smjeru kako bi ostvarili cilj."

Protiv Hrvatske očekuje tešku utakmicu.

"Imamo dovoljno iskustva i u svakoj utakmici u nokaut fazi moraju doći trenuci kada patite, ali moramo tu pokazati karakter. Penali? Vjerujemo Martinezu, penale vježbamo, ali kada si na terenu, nije lako."

Tagliafico ne očekuje da će se Hrvatska zatvoriti kao Australija i Poljska.

"Hrvatska može igrati na više načina, sigurno će nam pokušati uzeti loptu i kontrolirati utakmicu, mislim da neće biti utakmica kao s Australijom."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!