Zimski sportovi

Janica Kostelić: 'Najdraži trenutak karijere mi je bio kad je Ivica osvojio olimpijsko srebro u Torinu'

Petar Jenjić • četvrtak, 29.12.2022.
Janica Kostelić: 'Najdraži trenutak karijere mi je bio kad je Ivica osvojio olimpijsko srebro u Torinu'
Foto: FaH

Janica Kostelić prisustvovala je dodjeli nagrade svom ocu Anti Kosteliću te se u razgovoru s medije kratko osvrnula kako je bilo raditi s njim i koji su joj bili najdraži dijelovi karijere...

Nagradu za životno djelo od Hrvatskog skijaškog saveza danas je primio Ante Kostelić. Dobila je ime upravo po njemu. Na dodjeli je bila i Janica kojoj je to također bio poseban dan.

"To je svakako poseban dan za mene jer uvijek je lijepo dobiti nagrade, iako to nikada mog oca nije motiviralo."

Najdraži trenutak njene karijere dogodio se 2006. godine u Torinu.

"Meni je osobno najdraži trenutak bio kada je Ivica osvojio olimpijsko srebro u kombinaciji u Torinu. To je bio najupečatljiviji trenutak u mojoj i njegovoj karijeri."

S obzirom na to da je rezultatski ipak bila uspješnija od brata, ističe da se lakše i vrjednije veseliti tuđem uspjehu.

"Tuđem uspjehu nekako mi se lakše veseliti, nego svojem. Za sebe znam koliko mogu i koliko vrijedim. Imam utjecaj na ono što ja radim, a na drugu osobu ne možeš imati utjecaj. Onda se taj uspjeh čini vrjednijim jer je ta osoba pronašla put do uspjeha."

O svojim uspjesima nije htjela pričati, istaknuvši da su joj uvijek bila najdraža putovanja sama po sebi. S obzirom na to da joj je otac ujedno bio i trener, trebalo je to moći izbalansirati.

"Za njega je bilo teže jer kada si roditelj ne možeš zapostaviti tu stranu. Meni je bilo dobro. Držim da bih teško funkcionirala s nekim tko nije moj tata. Mogla sam si priuštiti više slobodnijeg ponašanja nego kod nekog drugog trenera s kojim nisam rodbinski vezana pa sam imala više mjesta za svoje tvrdoglavosti."

"Obitelj je temelj svega. Tu je da nas potiče da ostvarimo ono štom želimo i prepoznamo sebe u nečemu u čemu bi mogli biti uspješni. Obitelj treba biti temelj uspjeha. To se previše naglašava kao nešto posebno, a ne nešto što bi trebalo biti normalno."

FOTO: HINA/Admir BULJUBAŠIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!