Košarka

Nuggetsi slavili u dvoboju dviju vodećih momčadi konferencija

Petar Jenjić • ponedjeljak, 02.01.2023.
Nuggetsi slavili u dvoboju dviju vodećih momčadi konferencija
Foto: EPA

Noćas su odigrane tri utakmice u NBA ligi. Denver Nuggetsi svladali su Boston Celticse, Memphis je bio bolji od Sacramenta, dok su Milwaukee Bucksi bez glavnih vedeta visoko poraženi od Washington Wizardsa...

U dvoboju dviju najbolje momčadi Istočne i Zapadne konferencije do pobjede je stigao Zapad, to jest Denver Nuggetsi koji su bili bolji od Boston Celticsa sa 123:111.

Denveru je ovo bila deseta pobjeda u zadnjih 12 utakmica i prva pobjeda protiv Celticsa nakon šest uzastopnih poraza, a u cijeloj posljednjoj dionici gosti se nisu spustili ispod deset poena minusa.

Nikola Jokić ponovno je ostvario triple-double, ovoga puta od 30 poena, 12 skokova i 12 asistencija, a Bruce Bowen dodao je 21 poen.

Jaylen Brown s 30 poena i osam skokova bio je najbolji kod Celticsa.

Bez Giannisa Antetokounmpa, Jruea Holidayja i Khrisa Middletona Milwaukee Bucksi nisu se baš proslavili jer su pred svojim navijačima visoko poraženi od Washington Wizardsa sa 118:95.

Goste je do pobjede, koju su upisali bez ikakvih problema, predvodio Rui Hachimura s 26 poena. Vrijedi izdvojiti triple-double Kylea Kuzme od deset koševa, 13 skokova i 11 asistencija.

Bobby Portis s 19 poena predvodio je Buckse.

Memphis Grizzliesi prelomili su u posljednjoj četvrtini te slavili protiv Sacramento Kingsa rezultatom 118:108.

Najbolji je kod pobjednika bio Ja Morant s 35 poena, osam skokova i pet asistencija. Još ćemo izdvojiti Stevena Adamsa s 11 poena i 23 skoka čime je izjednačio osobni rekord.

De'Aaron Fox s 19 koševa i šest dodavanja bio je najbolji kod Kingsa.

NBA:
Denver Nuggets - Boston Celtics 123:111
Milwaukee Bucks - Washington Wizards 95:118
Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 118:108

FOTO: EPA/JIM LO SCALZO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!