Tenis

Hrvatski predstavnici mogu biti zadovoljni ždrijebom Australian Opena, svi s dobrim šansama

Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.01.2023.
Hrvatski predstavnici mogu biti zadovoljni ždrijebom Australian Opena, svi s dobrim šansama
Foto: EPA

Održan je ždrijeb Australian Opena, a hrvatski predstavnici imaju razloga za zadovoljstvo. Svi su dobili prolazne protivnike na startu, pa čak niti u drugom kolu neće imati "nemoguću misiju"...

Jedini hrvatski tenisač u glavnom ždrijebu Australian Opena je Borna Ćorić koji nastup otvara protiv Čeha Jirija Lehečke. Lehečka je 78. igrač svijeta, a još uvijek nije uspio proći prvo kolo na Grand Slam turnirima. Prošle godine bio je u glavnom ždrijebu na sva četiri, ali svuda je upisao poraz u prvom kolu.

Pobjednik ovog dvoboja igrat će u drugom kolu protiv boljeg iz meča između Amerikanca Chrisa Eubanksa i Korejca Soonwooa Kwona.

Prvi nositelj Rafael Nadal kreće protiv Jacka Drapera, Stefanos Tsitsipas kreće protiv Quentina Halysa, a zanimljivo bi moglo biti u dvoboju između Andreja Rubljova i Dominica Thiema. Novak Đoković ne bi smio imati problema na startu protiv Roberta Carballesa Baene, a zanimljiv meč odigrat će Matteo Berrettini i Andy Murray.

Kod tenisačica Petra Martić kreće protiv Švicarke Viktorije Golubić, 81. igračice svijeta koja još nikada nije prošla u drugo kolo Australian Opena. Shuai Zhang ili Patricije Tig.

Donna Vekić otvara protiv kvalifikantice Oksane Selehmetjeve, mlade Ruskinje koja je trenutno 179. na WTA ljestvici. Donna će u tom susretu biti veliki favorit, a pobjednica ide na Jasmine Paolini ili Ljudmilu Samsonovu.

Prva igračica svijeta Iga Swiatek kreće protiv Jule Niemeier, a druga nositeljica Ons Jabeur na startu ima Slovenku Tamaru Zidanšek.

FOTO: EPA/JAMES ROSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!