SP 2023., skupina D, 3. kolo, 16.01.2023, 20:30 h
Portugal 27:20 Mađarska
Mađarska

Sjajni Portugalci održali lekciju Mađarskoj i kao prvi u skupini idu dalje

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.01.2023.
Sjajni Portugalci održali lekciju Mađarskoj i kao prvi u skupini idu dalje
Foto: EPA

Vrlo važna utakmica i za Portugal i za Mađarsku, a nakon ovog dvoboja potpuno se komplicira situacija u drugom krugu gdje se spajaju skupine C i D...

Sve dobro što je napravila pobjedom protiv Islanda, Mađarska je prokockala visokim porazom protiv Portugala. Portugalci su odigrali sjajnu utakmicu i tako posve zakomplicirali situaciju i u skupini koja će se tek formirati.

Naime Šveđani dolaze u novu skupinu s četiri boda, a po dva će donijeti Brazil, Mađarska, Portugal i Island. Portugalci su zbog gol razlike u krugu s ove dvije reprezentacije iz svoje skupine u povoljnijem položaju, a osim toga u zadnjem kolu će igrati protiv Švedske koja će tada već vjerojatno biti u četvrtfinalu.

Protiv Mađarske su Portugalci odigrali sjajnu utakmicu, izvrsno su krenuli i tako su samo nastavili u ostatku susreta. Mađari se nikada nisu u potpunosti oporavili od očajnog starta.

Nije moglo krenuti lošije za Mađarsku. Već u 48. sekundi igre Adrian Sipos zaradio je izravni crveni karton zbog nespretnog udaranja Francisca Coste u glavu, nitko se nije bunio, snimka je pregledana i Sipos je mirno otišao na tribinu.

Na vratima je izvrsno krenuo Miguel Ferreira koji je do sedme minute držao vrata zaključanima obranivši sva četiri pokušaja Mađara.

U 20. minuti na semaforu je stajao poražavajući rezultat za Mađare, Portugal je vodio s 10:2, bio je razigran, jako dobar, a Mađarska potpuno van utakmice.

Do kraja susreta Mađari se nisu oporavili, Portugal je mirno čuvao visoku prednost i u konačnici zasluženo uvjerljivo slavio s 27:20.

Ferreira je susret završio s 15 obrana, a mladi Costa je dodao šest pogodaka. Kod Mađara Marton Szekely imao je 12 obrana, a pet golova zabio je Richard Bodo.

FOTO: EPA/Johan Nilsson

SP 2023., skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Južna Koreja25:38Island
Portugal27:20Mađarska
1Island 396:81+154
2Portugal 385:74+114
3Mađarska 385:82+34
4Južna Koreja 376:105-290

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!