Rukomet

Brojevi nakon prvog kruga: Šveđani imaju daleko najbolje vratare, Duvnjak drugi kradljivac

Branimir Korać • srijeda, 18.01.2023.
Brojevi nakon prvog kruga: Šveđani imaju daleko najbolje vratare, Duvnjak drugi kradljivac

Nakon prvog kruga Svjetskog prvenstva pogled na statistiku potkriva dosta toga. Hrvata nema u previše kategorija u vrhu, a najviše je plasiran Domagoj Duvnjak na drugom mjestu u poretku ukradenih lopti...

Na listi najboljih strijelaca na vrhu su s po 26 postignutih pogodaka Bjarki Mar Elisson i Mathias Gidsel s tim da je Gidsel sve svoje pogotke postigao iz igre dok je Elisson zabio šest sa sedam metara. Najefikasniji Hrvat je Igor Karačić s 15 pogodaka na diobi 22. mjesta.

Što se tiče asistencija Karačić je i tu vodeći Hrvat i to na diobi 12. mjesta s 13 dodavanja. Na vrhu su s po 20 asistencija Božo Anđelić, Juri Knorr i Rodrigo Salinas.

Kada se kombiniraju golovi i asistencije, Karačić skače na devetu poziciju, a na vrhu je usamljen s 39 bodova Gidsel koji uz 26 pogodaka ima i 13 asistencija.

Najveći ukradenih lopti ima Argentinac Pedro Martinez Cami, njih pet, a jednu manje u velikoj skupini igrača na drugom mjestu ima Domagoj Duvnjak.

Što se tiče blokiranih šuteva na vrhu je Crnogorac Vuk Lazović s njih šest, a Hrvata ovaj put nema tako visoko iako smo navikli da su u ovoj kategoriji u vrhu. Najviše blokada ima Duvnjak, njih dvije.

Kod vratara je vidljivo kako su Šveđani u sjajnoj formi. Tobias Thulin je na vrhu s nevjerojatnih 68 posto obrana, treći je Andreas Palicka, a deseti Mikael Appelgren. Po broju obrana na vrhu je Bart Ravensbergen s njih 45, a Dino Slavić je 19. s 30 posto obranjenih šuteva.

FOTO: HRS / Jozo Čabraja / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!