Rukomet

Horvat: 'Više mi je žao ovog boda nego Egipta, presudio je njihov napad sedam na šest'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 19.01.2023.
Horvat: 'Više mi je žao ovog boda nego Egipta, presudio je njihov napad sedam na šest'
Foto: EPA

Hrvatski rukometaši odigrali su odličnu utakmicu protiv Danske, ali su na kraju upisali "samo" remi 32:32 koji ih još više odmiče od četvrtfinala...

Izbornik Hrvoje Horvat nakon susreta bio je zadovoljan kako je Hrvatska odreagirala, ali na kraju žali što nije napravila taj dodatni iskorak i uzela pobjedu.

"Više mi je žao ovog boda nego Egipta, dali smo sve od sebe, borili se, Danska se ipak spasila igrom sedam na šest. Obrana je u prvom poluvremenu bila jako dobra, probali smo im poremetiti tih sedam na šest promjenama obrana, ali igraju to jako dobro. Dva-tri gola previše smo primili", kaže Horvat.

Susret je obilježio niz čudnih sudačkih odluka, ali Horvat se nije s tim zamarao.

"Sudačke odluke, to se sve vidjelo, ali presudila je igra sedam na šest gdje se nismo obranili. Zabili smo 32 gola, napad je uglavnom bio fantastičan, ali njihova kvaliteta je došla do izražaja."

Četvrtfinale je praktički nemoguća misija, ali Hrvatska ima novi cilj.

"Mi tu nemamo puno filozofije, borit ćemo se do zadnje minute, sada gledamo prema Belgiji i to nas jedino zanima. Nije lako ovako stalno igrati, u drugom dijelu radili smo neke dodatne zamjene, imamo mi tu neke stvari još za popraviti, nije bilo sve sjajno."

Egipat je bio koban.

"To je ozbiljna reprezentacija koja je odigrala savršen meč, uvuče se nervoza i dogodi se takva utakmica, ne bih radio od muhe slona."

FOTO: EPA/Johan Nilsson

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!