Tenis

Novak Đoković uhvatio Nadala i stigao do 22. titule na Grand Slam turnirima

Branimir Korać • nedjelja, 29.01.2023.
Novak Đoković uhvatio Nadala i stigao do 22. titule na Grand Slam turnirima
Foto: EPA

Novak Đoković pobjednik je ovogodišnjeg izdanja Australian Opena! U finalu je u tri seta bio bolji od Stefanosa Tsitsipasa i tako je stigao do 22. titule na Grand Slam turnirima u karijeri čime se izjednačio s Rafaelom Nadalom...

Nakon što je prošle godine spriječen u pohodu na desetu titulu u Melbourneu, Novak Đoković vratio se ove godine i slavio na svom omiljenom Grand Slam turniru. Deseti put u karijeri slavio je u Melbourneu i 22. put na Grand Slam turnirima čime je poravnat na vrhu s Rafaelom Nadalom po broju osvojenih Grand Slam turnira u karijeri.

U finalu u Melbourneu s druge strane stajao je Stefanos Tsitsipas, Grk koji je igrao sjajan tenis kroz ova dva tjedna, ali u ključnim trenucima Đoković je ipak bio mirniji i bolji.

Od početka turnira Đoković je dominirao i briljirao, a ostat će zapisano kako je jedini igrač koji je osvojio set protiv Đokovića ove godine u Melbourneu, Francuz Enzo Couacaud koji je u drugom kolu uspio uzeti tie-break drugog seta.

Tsitsipas je pak do finala ispustio tri seta, u osmini finala morao je igrati pet setova protiv sjajnog Talijana Jannika Sinnera, a jedan set ispustio je u polufinalu protiv Karena Hačanova.

Tsitsipas je ušao u meč nervozno, imao je problema u početku na svom servisu pa je tako svoj prvi servis gem dobio nakon što je spasio 15:40, a drugi servis gem je izgubio. S druge strane nije se uspio približiti Đokoviću na reternu i srpski tenisač uzeo je set sa 6:3.

U drugom setu Tsitsipas je imao set loptu na servisu Đokovića kod 5:4, ali nije je iskoristio i onda je izgubio set u 13. igri sa 7:4.

Slično je bilo i u trećem setu samo što je tu odmah na startu došao do svog jedinog breaka u meču, ali ga je odmah i ispustio. Ponovno je odluka pala u tie-breaku, a tamo je Đoković bio neumoljiv i slavio je sa 7:5.

Nova pobjeda Đokovića za povijest, a Stefanos Tsitsipas ipak ostaje još malo u čekaonici.

Australian Open, finale:
Novak Đoković (Srbija, 4) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 3) 6:3, 7:6(4), 7:6(5)

FOTO: EPA/FAZRY ISMAIL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!