Vodeni sportovi

Vaterpolisti Mladosti uspješno odradili gostovanje u Šibeniku i učvrstili treću poziciju

Mihaela Bradovski • petak, 03.02.2023.
Vaterpolisti Mladosti uspješno odradili gostovanje u Šibeniku i učvrstili treću poziciju
Foto: FaH

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti u susretu 12. kola domaćeg prvenstva gostovali su kod Solarisa i upisali 10:7 pobjedu...

Nakon poraza u prošla dva kola od najjačih hrvatskih momčadi Juga i Jadrana, Mladost je gostovala kod Solarisa i upisala pobjedu s kojom je učvrstila treću poziciju na ljestvici.

Mladostaši su do pobjede došli zahvaljujući odličnoj drugoj dionici u kojoj su stvorili razliku koju više nisu ispuštali.

Domaćin je dobro krenuo i poveo s 2:1, ali gosti su do velikog odmora napravili 5:0 seriju i tako usmjerili susret na svoju stranu.

U drugom poluvremenu Mladost je odmah povisila na 7:2 što joj je bio šesti uzastopni gol da bi se nakon toga do kraja treće dionice igralo gol za gol.

Šibenčani su na kraju treće i u četvrtoj dionici kreirali 3:0 seriju za smanjenje na dva gola minusa, ali bliže nisu došli. David Mijić je 43 sekunde prije kraja stavio točku na i golom za 10:7.

Najbolji su kod Mladosti bili Mijić s tri gola te s po dva Valiko Dadvani i Dario Rakovac. Kod Solarisa je sjajan na golu bio Marin Šparada s čak 16 obrana dok su po dva pogotka postigli Paolo Jakovčević i Noa Burburan.

Liga za prvaka, 12. kolo:
Solaris - Mladost 7:10

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!