Košarka

Odlično poluvrijeme Bogdanovića, Šarićev double-double protiv Celticsa

Branimir Korać • subota, 04.02.2023.
Odlično poluvrijeme Bogdanovića, Šarićev double-double protiv Celticsa
Foto: EPA

Bojan Bogdanović i Dario Šarić noćas su bili u akciji i igrali su važnu ulogu u pobjedama svojih momčadi. Obojica mogu biti zadovoljni svojim nastupom...

U dvoboju dvije momčadi s dna lige Detroit Pistonsi su na svom parketu bili bolji od Charlotte Hornetsa sa 118:112. Bio je ovo prvi nastup Pistonsa otkako su u ponedjeljak zapeli u Dallasu i nisu se mogli vratiti zbog zaleđene piste.

Pobjedu su osigurali u samoj završnici susreta, 32 sekunde prije kraja susreta Saddiq Bey ubacio je tricu za 115:112, gosti nakon toga griješe u izvođenju, a Alec Burks s linije slobodnih bacanja završava posao.

Kod Pistonsa su se istaknuli Jaden Ivey s 24 poena i sedam asistencija, Bey s 22 poena i osam skokova te Bojan Bogdanović koji je za 35 minuta ubacio 21 poen (4/7 za dva, 4/7 za tri, 1/2 slobodna) uz dvije asistencije. Bogdanović je već na poluvremenu bio na 17 poena.

Kod Hornetsa po 23 poena upisali su LaMelo Ball (osam skokova, osam asistencija, šest osvojenih lopti) i Terry Rozier (šest skokova.

Phoenix Sunsi upisali su vrijednu pobjedu u gostima kod Boston Celticsa. Vrlo dobru utakmicu odigrao je Dario Šarić koji je krenuo u petorci i na kraju ostvario double-double učinak.

Sunsi su već do poluvremena stvorili dvoznamenkastu prednost, Boston se u trećoj dionici vratio u utakmicu, ali završnica je ponovno pripala Sunsima.

Mikal Bridges predvodio je Sunse s 25 poena, Chris Paul dodao je 15 uz osam asistencija i šest skokova, a Šarić je za 30 minuta dodao 14 poena (1/6 za dva, 4/7 za tri), 13 skokova i tri asistencije.

Kod Bostona Jaylen Brown završio je s 27 poena i osam skokova, a Jayson Tatum s 20 poena i šest skokova.

NBA:
Detroit Pistons - Charlotte Hornets 118:112
Boston Celtics - Phoenix Suns 94:106

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!