Nogomet

"Biti ili ne biti" - utakmica koja može puno toga odlučiti

Petar Jenjić • nedjelja, 05.02.2023.
"Biti ili ne biti" - utakmica koja može puno toga odlučiti
Foto: FaH

Danas od 15 sati svoj će dvoboj odigrati Gorica i Šibenik, trenutno posljednja i pretposljednja momčad SuperSport HNL-a...

Današnji će program u Velikoj Gorici otvoriti momčad Željka Sopića koja dočekuje Šibenik. I jedna i druga momčad u potrazi su za prvom pobjedom u drugom dijelu sezone.

Gorica je do sada odigrala tri utakmice i uzela dva boda, ali nijednom nije uspjela zabiti gol. Svoj će negativan niz u tom segmentu pokušati prekinuti protiv momčadi koja je startala s dva poraza od 2:1 protiv Hajduka i Rijeke.

Bit će im ovo već četvrti međusobni dvoboj ove sezone. U 2. kolu utakmica u Velikoj Gorici završila je bez golova, da bi devet kola kasnije na Šubićevcu ponovno bilo neriješeno, ovoga puta 1:1. Strijelci su bili Fruk i Delić. Susreli su se i u osmini finala Kupa gdje je Šibenik slavio pred svojim navijačima golovima Dolčeka i Čopa.

Bit će ovo dvoboj posljednje i pretposljednje ekipe ove sezone. Gorici je ovo definitivno "biti ili ne biti", s obzirom na to da imaju tek devet bodova, a Šibenik im bježi četiri. Hoće li skončati kao i Hamlet na kraju drame, ostaje nam vidjeti.

Jako je prometno na Šubićevcu od dolaska nove garniture, a jedna od njih svakako je i povratak Damira Čanadija na mjesto trenera umjesto Marija Cvitanovića.

Momčad Šibenika napustio je Ivan Delić koji je otišao u Italiju, dok su tu od novopridošlih Dejan Radonjić i Marko Đira koji će imati pravo nastupa. Zadnji pristigli je Zoran Kvržić koji je stigao prije dva dana.

Zanimljivo je bilo i posljednjih dana u redovima Gorice gdje su stigli Ivan Tomečak i vratar Božidar Radošević.

Što su rekli:

Željko Sopić, trener Gorice: "Utakmica s direktnim konkurentom, takozvana utakmica "šest bodova". Ulazimo spremni u tu utakmicu i napravit ćemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat, a to je pobjeda. Vjerojatno će doći do nekih preinaka kod Šibenka, svi treneri preferiraju određene igrače i sustav. Definitivno su pokazali zavidnu čvrstoću u obrani i da su momčad koja teži igrati na rezultat."

Damir Čanadi, trener Šibenika: Došao sam prije tri dana, dobio sliku ekipe. Dosta novih igrača je potrebno uvesti u rotaciju. Znamo za važnost sutrašnje utakmice, direktnog konkurenta za ostanak. Tražimo pozitivan rezultat. Spremni smo na mogućnost da bude "tijesno" do kraja."

Mjesto, vrijeme, suci...

Velika Gorica, stadion Radnik, 15:00

Suci: Tihomir Pejin (Donji Miholjac), Sanja Rođak Karšić (P. Sesvete), Ivan Janić (Ilok), 4. sudac Goran Pečarić (Zagreb), VAR: Mario Zebec (Cestica), Kruno Šarić (Županja)

Nedostaju:

Gorica: Ante Matej Jurić (kartoni), Fruk (ozljeda)

Šibenik: Knežević (karton), Kreković, Soldo, Vidović (ozljeda)

Prošli dvoboj

Šibenik jako dugo nije okusio slast pobjede, ali do nje je došao u utakmici osmine finala Kupa. Bila je to utakmica u kojoj je na poluvremenu bilo 0:0, da bi u nastavku Ivan Dolček, a zatim i Duje Čop iz penala, donijeli pobjedu Narančastima.

Prognoza

Remi. Velik je ulog kod obje momčadi koje su jako čvrste i organizirane u obrani, ali muku muče s napadom. Prema dosadašnjim utakmicama, možemo pretpostaviti da neće biti pretjerano učinkoviti.

FOTO: HINA /Zvonimir KUHTIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!