Liga prvaka mladih, nokaut faza, 1/16 finala, 08.02.2023, 18:00 h
Hajduk juniori 1:0 Šahtar U-19

Sjajni lob Vuškovića presudio, Hajdukovi juniori u osmini finala Lige prvaka!

Petar Jenjić • srijeda, 08.02.2023.
Sjajni lob Vuškovića presudio, Hajdukovi juniori u osmini finala Lige prvaka!
Foto: FaH

Juniori Hajduka plasirali su se u osminu finala Lige prvaka mladih nakon što su bili bolji od Šahtara pogotkom Luke Vuškovića...

Hajduk je među 16 najboljih u Europi. Odličnu utakmicu odigrali su mladi Hajdukovci do 19 godina i na Poljudu stigli do minimalne pobjede protiv Šahtara.

Junak susreta bio je Luka Vušković koji je sjajnim lobom matirao vratara ukrajinske momčadi, u susretu u kojem je Hajduk igrao bolje i imao bolje prilike za pogotke, unatoč tome što su brojni prvotimci bili van sastava, što zbog zdravstvenih problema, što zbog igranja za prvu momčad.

Odlična šansa za Hajduk već u trećoj minuti kada se Kavelj sjurio prema golu nakon oduzete lopte Reića, ali obranio je gostujući vratar.

Nakon jedne dobre reakcije Buljana na golu Hajduka, domaćin je igrao kudikamo bolje od protivnika. Nova konkretna šansa stigla je u 27. minuti kada je Capan centrirao iz slobodnog udarca, a Vušković pucao glavom, no Tvardovski je obranio.

Pokušavao je Hajduk i dalje, a pokušavao je i Šahtar, no rezultat se do kraja prvog poluvremena nije mijenjao. Ostala je nula na semaforu.

Prvu, veću šansu u nastavku imala je ukrajinska momčad preko Buleza koji je sam izašao pred Buljana, ali golman Hajduka otklonio je opasnost.

I onda devet minuta prije kraja regularnog vremena Hajduk je poveo. Capan je ubacio iz slobodnog udarca, a Vušković sjajno udarcem glavom lobovao protivničkog vratara i zabio za vodstvo.

Upravo je stoper Hajduka u 86. minuti udario u prolazu protivničkog igrača i zaradio isključenje. Sama završnica završila je u velikoj nervozi, a crveni karton zaradili su i gosti nakon isključenja Rosputka.

Liga prvaka mladih:
Hajduk - Šahtar 1:0

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Liga prvaka mladih, nokaut faza

1/16 finala

Hajduk juniori1:0Šahtar U-19

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!