Ostali sportovi

Mladostašice će ugostiti zadnji turnir MEVZA lige

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 13.02.2023.
Mladostašice će ugostiti zadnji turnir MEVZA lige
Foto: FaH

Odbojkašice Mladosti ovog tjedna u Domu odbojke igraju posljednji turnir MEVZA prije nastupa na Final Fouru koje su osigurale zbog odustajanja ukrajinskog Prometeja...

U Srednjeeuropskoj MEVZA ligi odbojkašica preostao je još samo jedan turnir, od utorka do četvrtka, od 14. do 16. veljače u Domu odbojke. U utorak se sastaju Mladost i Calcit Kamnik, a susret počinje u 18.30 sati.

Mađarska Bekescabai je prvoplasirana sa skorom 4-2, trenutno treća Nova KBM Branik Maribor ima 3-3, Kamičanke su druge, Mladostašice četvrte, a Ukrajinke, koje se neće pojaviti na turniru, petoplasirane.

I Mladost i Calcit Kamnik tako su izborile nastup na završnom turniru. Uz dobru stranu priče, postoji i ona loša, po pitanju trenutnog sastava.

"Nije nam baš sjajna situacija u sastavu jer imamo problema s ozljedama i bolestima. Izabela Štimac, reprezentativni libero, nam je već skoro mjesec dana izvan pogona zbog problema sa zadnjom ložom, a Astrid Popić, srednja blokerica, ima gnojnu anginu. Na antibioticima je i već tri tjedna izvan stroja. Oslabljeni jesmo, to je jasno. Igramo s liberom koji je nominalno 'četvorka' Ištuk, a drugi libero Smoljan tek se oporavila od mononukleoze. Izrotirali smo stoga ekipu, a sreća u nesreći je što smo već do sada s tom postavom odigrali nekoliko utakmica u Superligi bez većih problema, iako znamo da je MEVZA razina više."

Prvi i jedini suparnik je Calcit Kamnik, Mladostašicama poznati sastav.

"Pojačale su se u zimskom prijelaznom roku. Dovele su francusku reprezentativku na poziciji organizatorice igre Stojković koja je već prije igrala u Sloveniji. Ona poznaje i njihovu ekipu, ali i našu. Jače su svakako, nego početkom sezone kada smo s njima igrali u kvalifikacijama za Ligu prvakinja. Kod kuće smo ih tada pobijedili s 3:0, one nam uzvratile u gostima istom mjerom i na kraju zlatnim setom 15:10 otišle dalje. Imamo stoga sada veliku želju za revanšom."

Tijekom ponedjeljka 13. veljače, kasno popodne, u Dom odbojke je stigla obavijest da ukrajinska ekipa Prometej Dnjipro ne dolazi u Zagreb na utakmice posljednjeg turnira MEVZA lige.

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaOstali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!