Košarka

Šibenčani limitirali Furnir i izborili prolaz u polufinale Kupa

Branimir Korać • utorak, 14.02.2023.
Šibenčani limitirali Furnir i izborili prolaz u polufinale Kupa
Foto: FaH

Poznat je i drugi sudionik polufinala SuperSport kupa Krešimir Ćosić. Cedeviti Junior u poluzavršnici se pridružila i Šibenka...

Šibenka je izborila nastup u polufinalu SuperSport kupa Krešimir Ćosić odličnim nastupom u četvrtfinalu protiv Furnira. Bila je to prvenstveno sjajna obrambena prezentacija Šibenčana koji su potpuno limitirali Zagrepčane i posebno u drugom dijelu odradili sjajan posao u fazi obrane.

Damir Milačić imao je dosta problema uoči samog susreta, nisu svi bili potpuno spremni, ali momčad je osposobljena za nastup i unatoč problemima odigrala je jako dobru utakmicu.

Furnir je bolje ušao u utakmicu i održavao je razliku da bi manje od dvije minute prije odlaska na odmor vodio s najviših 34:25. Milačić je tu pozvao minutu odmora i uspio je pokrenuti svoje igrače.

Do odlaska na odmor Kakar i Brocić povezali su dvije trice, obrana je odradila svoj dio posla i na poluvrijeme se otišlo s 34:31 za Furnir.

U drugom poluvremenu nastavilo se u istom ritmu i Šibenka je uspjela pobjeći na 39:34 čime je napravila seriju ukupno 14:0 i preuzela vodstvo. Furnir je prve poene u drugom poluvremenu ubacio nakon pet minuta igre kada je Paponja tricom smanjio na 39:37.

Odmah je još jednu tricu dodao Vidović za vraćanje prednosti na stranu Furnira, ali novom serijom 15:1 u zadnjih tri minute treće dionice Šibenčani potpuno preuzimaju kontrolu.

Furnir se uspio u zadnjoj dionici spustiti na četiri poena minusa, ali više nije mogao, Šibenka se ponovno odvojila i odnijela pobjedu 68:55.

Najbolji kod Šibenke bili su s po 17 poena Jacob Kakar (pet skokova, pet asistencija) i Patrik Jambrović (13 skokova, sedam asistencija). Kod Furnira po 13 poena upisali su Taveion Hollingsworth (osam skokova) i Filip Paponja.

SuperSport kup Krešimira Ćosića, četvrtfinale:
Šibenka - Furnir 68:55

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Bosco87:97Cedevita Junior
Šibenka68:55Dubrava
Kvarner 201091:99Dinamo Zagreb
Cibona71:70Zadar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!