Košarka

Milačić: 'Bilo je bitno oporaviti ekipu i uvjeriti igrače da možemo pobijediti Furnir'

Mihaela Bradovski • srijeda, 15.02.2023.
Milačić: 'Bilo je bitno oporaviti ekipu i uvjeriti igrače da možemo pobijediti Furnir'
Foto: Tomislav Pavlek/HINA

Veliki posao odradili su košarkaši iz Šibenika koji su svladali Furnir s uvjerljivih 68:55 i prošli u polufinale SuperSport kupa Krešimir Ćosić...

Damir Milačić odrađuje sjajan posao u Šibeniku, a prolazak u polufinale SuperSport kupa Krešimir Ćosić samo je potvrda toga.

Šibenka je u četvrtfinalu odigrala odličnu utakmicu protiv Furnira te ga je svladala sa 68:55.

"Šibenka nije došla do polufinala Kupa od 2000. godine, a s obzirom da smo došli i među osam najboljih u Alpe Adria Cupu i četiri-pet kola prije kraja osigurali Ligu za prvaka, moram reći da smo presretni sa sezonom. Čestitke mojim igračima i hvala dečkima koji su došli iz Šibenika, očekujem ih i u petak i to u puno većem broju", poručio je Milačić.

Milačić je sjajno skautirao Zagrepčane i to je otvorilo put do pobjede.

"Očekivao sam težak dvoboj zbog prijašnjih utakmica i putovanja. Bilo je bitno oporaviti ekipu i uvjeriti igrače da možemo pobijediti Furnir. Dobili smo ga obranom, nismo mogli igrati na poen više jer nam nedostaje svježine. Odlučili smo zaustaviti Hollingswortha s obzirom da sam na zadnjoj utakmici protiv Dinama procijenio da je on ključan."

Odličnu utakmicu odigrao je Patrik Jambrović.

"Bila je to teška utakmica, dobili smo malo više na mišiće, s manjim brojem poena. Imali smo u prvom poluvremenu dosta grešaka iz kojih su oni zabijali lake poene, kasnije smo to popravili i počeli bolje pogađati u napadu."

Obrana je, kaže, odigrala ključnu ulogu.

"Limitirali smo i njihovog najboljeg igrača koji je u prvom poluvremenu imao 11 poena, a u drugom zabio dva. Čestitam svojim suigračima na današnjoj predstavi i navijačima koji su nas došli podržati."

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Bosco87:97Cedevita Junior
Šibenka68:55Dubrava
Kvarner 201091:99Dinamo Zagreb
Cibona71:70Zadar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!