Tenis

Nije bilo snage za novu senzaciju: Matija Pecotić zaustavljen u drugom kolu

Branimir Korać • četvrtak, 16.02.2023.
Nije bilo snage za novu senzaciju: Matija Pecotić zaustavljen u drugom kolu

Matija Pecotić nije uspio kreirati novu senzaciju na ATP turniru u Delray Beachu. U drugom kolu zaustavio ga je Marcos Giron...

Trojicu Amerikanaca je skinuo, ali četvrtog nije uspio. Matija Pecotić priča je tjedna na ATP Touru, 33-godišnjak kojem tenis nije glavni izvor zarade, u svom debiju u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira šokirao je Jacka Socka, ali u drugom kolu je Marcos Giron bio puno oprezniji.

Giron je zaustavio Pecotića u dva seta, meč je potrajao sat i 20 minuta, a Amerikanac je izdominirao i u konačnici zasluženo slavio.

Giron je vrlo malo griješio i u cijelom meču imao je samo devet neprisiljenih pogrešaka. Već u prvom kolu došao je do 15:40 i dvije break lopte, no Pecotić se tu spasio, ali kod 2:2 nije uspio i Giron radi break. Odmah je Pecotić mogao uzvratiti, imao je tri break lopte za povratak, nije uspio i u završnici seta još jednom je izgubio servis za 6:3 Girona.

U drugom setu Giron je mirno odradio posao. U četvrtom gemu je napravio break i nije dopustio Pecotiću da mu ijednom zaprijeti. Završilo je 6:3, 6:3 ipak očekivanom pobjedom 55. igrača svijeta.

Pecotić je u tjedan ušao kao 784. igrač svijeta, a nakon ovog turnira trebao bi napredovati za oko 200 mjesta.

ATP Delray Beach, drugo kolo:
Marcos Giron (SAD) - Matija Pecotić (Hrvatska, Q) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!