Nogomet

Benfica odradila veliki dio posla, ali Schmidt upozorava: 'Tek smo na pola puta'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.02.2023.
Benfica odradila veliki dio posla, ali Schmidt upozorava: 'Tek smo na pola puta'
Foto: EPA

Prvi dvoboj osmine finala Lige prvaka između Club Bruggea i Benfice pripao je Portugalcima koji su u Belgiji došli do dva gola prednosti te tako zakoračili prema četvrtzavršnici...

Benfica je odlično odradila prvi susret osmine finala Lige prvaka i u gostima je bila bolja od Club Bruggea s 2:0. Trener lisabonske momčadi Roger Schmidt svjestan je da je napravljen dobar posao, ali ostaje oprezan.

"Kada prvi od dva susreta igraš na gostujućem terenu i upišeš pobjedu, to je zaista jedan vrlo dobar iskorak prema naprijed. Pokazali smo da vjerujemo u sebe i svoje mogućnosti, ali tek smo na polovici puta."

Dobru utakmicu kod gostiju odradio je Joao Mario koji je zadovoljan ostvarenim rezultatom.

"Bilo je vrlo bitno upisati pobjedu. Odigrali smo sjajnu utakmicu, postigli dva zgoditka, ali svi znamo da je ovo tek prvo poluvrijeme. Da budem iskren, imao sam sreće s jedanaestercem, ali i to je dio nogometne igre. Taj nas je pogodak pokrenuo da tražimo i drugi."

Trener Club Bruggea Scott Parker nije zadovoljan rezultatom, ali je vidio doista toga pozitivnog u igri.

"Naravno, 2:0 poraz nije nešto čime mogu i trebam biti zadovoljan. No jednako tako, vidio sam i dosta toga pozitivnog u našoj izvedbi, posebno u prvih 20 minuta. Nakon pet tjedana vođenja ove momčadi napokon vidim ono što sam tražio u njima. Male su nas pogreške koštale."

FOTO: EPA/Stephanie Lecocq

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!