Nogomet

Juranovićev Union Berlin nosi remi iz Amsterdama, četiri gola u odličnom drugom dijelu na Camp Nouu

Branimir Korać • četvrtak, 16.02.2023.
Juranovićev Union Berlin nosi remi iz Amsterdama, četiri gola u odličnom drugom dijelu na Camp Nouu
Foto: EPA

Odigrana su prva četiri susreta šesnaestine finala Europske lige. Nekih većih iznenađenja nije bilo, a u akciji su bili i hrvatski nogometaši...

Union Berlin odigrao je još jednu vrlo dobru utakmicu i pokazao da dobri rezultati nisu slučajnost. U gostima kod Ajaxa odigrao je bez pogodaka, a može se reći kako je tu propustio uzeti i puni plijen.

Union je igrao vrlo hrabro, u drugom poluvremenu je i došao do pogotka preko Mortena Thorsbyja, ali pogodak na kraju nije priznat zbog igranja rukom prilikom primanja lopte nakon što ju je ubacio Roussillon s lijeve strane.

Josip Juranović odigrao je vrlo dobru utakmicu za goste, igrao je cijelim tijekom susreta, a pomogao je Union Berlinu da sačuva mrežu čistom. Ajax u 90+ minuta nije imao niti jedan udarac u okvir gola.

U najzvučnijem dvoboju ovog dijela programa, Barcelona je ugostila Manchester United, a susret je okončan remijem 2:2.

Bio je to posve ravnopravan dvoboj u kojem je Erik ten Hag odlično posložio taktiku i nije dopustio Barceloni da ga uhvati u zamku i potpuno nadigra.

Barcelona je u ovom susretu bila bez Dembelea i Busquetsa, a novi problem javio se u završnici prvog poluvremena kada je igru zbog ozljede morao napustiti Pedri.

Pogoci su došli u drugom poluvremenu. Prvo je Marcos Alonso u 50. minuti poslao loptu u mrežu nakon ubačaja Raphinhe, no Manchester United je deset minuta kasnije već bio u vodstvu. Prvo je Marcus Rashford izjednačio snažnim udarcem uz samu vratnicu, a onda je Jules Kounde autogolom donio preokret.

Barcelona je tražila poravnanje i do njega je došla u 76. minuti pogotkom Raphinhe za konačnih 2:2.

Šahtar je u Varšavi ugostio Rennes i upisao je pobjedu 2:1. Jovićevićeva momčad u završnici je primila jedan pogodak, ali nije se Rennes uspio potpuno vratiti.

Šahtar je već u prvom poluvremenu došao do dva gola prednosti kada su strijelci bili Dmitro Kriskiv i Artem Bondarenko. U 59. minuti Karl Toko Ekambi smanjio je na 2:1 i tako poboljšao poziciju Rennesa.

Lovro Majer ušao je u igru u 77. minuti umjesto Toka Ekambija.

Zanimljiv dvoboj odigrali su Salzburg i Roma, Salzburg je slavio s 1:0, ali sve ostaje otvoreno za uzvrat. Pobjedu Salzburga osigurao je Nicolas Capaldo u 88. minuti susreta.

Inače, Luka Sučić igrao je do 82. minute kada je u igru umjesto njega ušao Gloukh.

Europska liga, šesnaestina finala:
Ajax - Union Berlin 0:0
Barcelona - Manchester United 2:2
Šahtar - Rennes 2:1
Salzburg - Roma 1:0

FOTO: EPA/MAURICE VAN STEEN

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - prve utakmice

Ajax0:0Union Berlin
Barcelona2:2Manchester United
Salzburg1:0Roma
Šahtar2:1Rennes
Bayer Leverkusen2:3Monaco
Juventus1:1Nantes
Sevilla3:0PSV Eindhoven
Sporting1:1Midtjylland

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!