Zimski sportovi

Zubčić: 'Prolazna su mi vremena bila kao voćna salata, tako se ne može do dobrog rezultata'

Mihaela Bradovski • petak, 17.02.2023.
Zubčić: 'Prolazna su mi vremena bila kao voćna salata, tako se ne može do dobrog rezultata'
Foto: EPA

Filip Zubčić završio je veleslalomski nastup na Svjetskom prvenstvu na osmom mjestu. Iako ono nije rezultat za podcijeniti ili odbaciti, ambicije našeg skijaša su veće...

Na Svjetsko prvenstvo u Courchevelu Filip Zubčić doputovao je s nadom i željom da bi mogao do velikog rezultata u veleslalomu, odradio je dobru utrku, ali njegovo je vrijeme bilo dovoljno (samo) za osmo mjesto. Nakon utrke i sam je bio svjestan da je bilo pogrešaka koje su ga na kraju skupo stajale. Osmo mjesto nije nešto s čim je bio sretan.

"Definitivno nije nešto što me zadovoljava, ovo je Svjetsko prvenstvo i tu se samo medalje pamte. Realno, htio sam se boriti za nju. Uvijek idem na medalju, ali kao što se moglo vidjeti, prolazna su mi vremena bila kao kakva voćna salata - jedan dio odličan, jedan stvarno loš, a jedan solidan. S tim se ne može napraviti odličan rezultat", istaknuo je Zubčić za HRT.

U svemu tome vidi i pozitivu i to definitivno u sektorima u kojima je bio vrlo brz. Tamo gdje nije briljirao, ti dijelovi će na analizu.

"Jedino što je bilo pozitivno je što sam u nekim dijelovima staze bio stvarno jako brz. Nije da sam konstantno loš ili konstantno osrednji. Dobre segmente treba zadržati u budućnosti, a loše treba izanalizirati. Vratit ću se ja opet na postolje."

Svaki bod, svaki nastup je bitan. Uz njega su u glavnoj utrci bili i Tvrtko Ljutić i Leon Nikić, a u nedjelju u slalomu Hrvatska će ponovno hvatati dobre rezultate.

"Dobro je to što skupljamo bodove na startnoj listi. Možda ćemo napredovati jedno mjesto."

FOTO: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!