Košarka

Bivša zvijezda Cibone osuđena na dvogodišnju zatvorsku kaznu

Petar Jenjić • nedjelja, 19.02.2023.
Bivša zvijezda Cibone osuđena na dvogodišnju zatvorsku kaznu
Foto: FaH

Nekadašnji igrač Cibone i nekoliko NBA klubova, Alan Anderson, osuđen je na dvije godine zatvora zbog višemilijunske prevare...

Veliki trag u kratkom periodu igranja za Cibonu ostvario je Alan Anderson koji je s Vukovima osvojio dvostruku krunu te izborio TOP 16 Eurolige.

Nekadašnji američki košarkaš još je krajem 2021. godine uhićen zbog višemilijunske prevare na zdravstvenom osiguranju, a sada je stigla i presuda kojom odlazi u zatvor na dvije godine.

Naime, izvlačen je novac iz zdravstvenog fonda NBA lige za aktivne i bivše igrače. Od 2017. do 2020. godine prilagao je lažne račune za liječničke i stomotološke usluge, a fond je pretrpio štetu od 3,9 milijuna dolara.

U tadašnjoj velikoj akciji uhićen je Anderson i još 17 nekadašnjih NBA igrača. Na zatvorsku kaznu od dvije i pol godine osuđen je i nekadašnji igrač sedam različitih NBA klubova i trener Utah Jazza Keyon Dooling.

Anderson je nakon Cibone igrao za Maccabi Tel Aviv i Barcelonu, a u NBA ligi za Toronto Raptorse, Brooklyn Netse, Washington Wizardse i Los Angeles Clipperse.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!