Košarka

Igrač s dva nastupa u NBA ligi pobijedio na natjecanju u zakucavanju

Petar Jenjić • nedjelja, 19.02.2023.
Igrač s dva nastupa u NBA ligi pobijedio na natjecanju u zakucavanju

Sinoćnje natjecanje u zakucavanju osvojio je igrač Philadelphije Mac McClung koji je u NBA ligi upisao ukupno dva nastupa...

NBA All-Star vikend ove se godine održava u Salt Lake Cityju, a u svakom slučaju ostat će zapisano u povijesti već nakon prvog dana.

Naime, tradicionalno se održava natjecanje u zakucavanju, a kao pobjednik je izašao Mac McClung, trenutno član Philadelphia 76ersa koji je na dvojnoj registraciji za Delaware Blue u NBA G-ligi.

U NBA ligi upisao je svega dva nastupa, jedan za Los Angeles Lakerse u sezoni 2020./21. i jedan za Chicago Bullse u istoj sezoni, dok ove nije nastupio nijednom.

Igrač visine svega 188 centimetara tako je postao najniži osvajač natjecanja u zakucavanju uz Spuda Webba. U sva tri zakucavanja ubilježio je ocjenu 50 i tako pobijedio K.J. Martina, Treya Murphyja i Jericha Simsa.

U Skills Challengu do pobjede je došao tim Jazz u sastavu Jordan Clarkson, Walker Kessler i Collin Sexton koji je osvojio 300 bodova. Tim Rooks (Paolo Banchero, Jaden Ivy, Jabari Smith Jr.) osvojio je 200 bodova manje, a nijedan bod nije uzeo tim Antetokounmpo (Alex Antetokounmpo, Thanasis Antetokounmpo, Jrue Holiday).

Do pobjede u natjecanju u tricama stigao je Damian Lillard koji je u završnoj rundi bio bolji od Buddyja Hielda s 26:25.

Još su se natjecali: Tyrese Haliburton, Tyler Herro, Kevin Huerter, Lauri Markkanen, Julius Randle i Jayson Tatum.

FOTO: Markus Speske

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!