Košarka

Petrović: 'Prije dvije godine postojala je velika šansa da sjednem na klupu Splita'

Sportnet, Petar Jenjić • subota, 25.02.2023.
Petrović: 'Prije dvije godine postojala je velika šansa da sjednem na klupu Splita'
Foto: Marin Sušić

V.d. izbornika Aco Petrović, kapetan Dominik Mavra te reprezentativac Roko Badžim najavili su utakmicu pretkvalifikacija za Eurobasket protiv Austrije koja će se igrati u nedjelju u Splitu...

U Žutom salonu dvorane KK Split na Gripama održana je konferencija za medije kao najava pretkvalifikacijske utakmice Hrvatska – Austrija koja će se odigrati u nedjelju, 26. veljače s početkom u 18 sati.

"Prije dvije godine postojala je velika šansa da sjednem na klupu “Žutih", gotovo sam se dogovorio s bivšim direktorom Blaževićem, ali tadašnji poslodavac mi je digao zabranu. Tako nisam uspio zatvoriti čarobni krug četiri najjače hrvatske momčadi i zbog toga mi je žao. Druga stvar koja me povezuje sa Splitom su ovacije koje sam dobio kao trener po završetku utakmice Hrvatska – Brazil u Spaladium Areni. Bilo je to zaista nešto posebno", kazao je v.d. izbornika Aleksandar Petrović.

Prvo se osvrnuo na utakmicu protiv Švicarske u gostima.

"Utakmica protiv Švicarske otišla je u smjeru koji nisam očekivao. Pet treninga koje smo odradili bili su sjajni, no sami smo sebe kroz promašene zicere i napadačku nervozu izbacili iz ritma. Ipak, zadržali smo energetski dio u drugom dijelu i nismo Švicarcima dozvolili ni jedan lagani poen u našoj lošoj napadačkoj utakmici. Sada taj susret arhiviramo i prebacujemo se na Austriju."

Uslijedio je kratak osvrt na Austrijance.

"Voljeli bismo igrati u ambijentu u kojem Split igra u zadnje vrijeme, da završimo ovaj prozor na najbolji mogući način. Austrija je promijenila koncept momčadi i način igre. Dva krucijalna igrača Bogić-Vujošević i startni centar Radoš nisu ovdje, ali došla su dva još bolja igrača; Mahalbašić koji s petice kreira sve i Brajković, suigrač našeg Tonija Nakića kod Veljka Mršića koji u zadnje vrijeme počinje u petorci Breogana. Ova Austrija je kvalitetnija od one iz studenog, ali to apsolutno ne mijenja naše pozicije."

Sva trojica igrača koja su bila van sastava protiv Švicarske će igrati.

"U startu sam igračima rekao da će svih petnaestero osjetiti utakmice. Sva trojica igrača koji su bili izvan zapisnika igrat će: Runjić, Buljan i Ivišić bit će u rosteru od 12 igrača. Željeli smo izaći ususret Jordanu koji je morao je proći liječničke preglede u svojem novom klubu Chalonu. Večeras ću nakon zadnjeg treninga odlučiti koja će dvojica ostati izvan zapisnika."

Kapetan Dominik Mavra igrat će na parketu vlastitog kluba, u obnovljenoj dvorani KK Split.

"U svakom slučaju to je dobro i za mene i za sve ostale osjetiti atmosferu na Gripama i razbiti monotoniju Draženovog doma. Svima će biti gušt, i gledateljima i nama na terenu. Većina austrijske igre ići će preko Mahalbašića. Na visokoj razini igra već godinama i njemu ćemo se najviše morati posvetiti, no većina će ovisiti o nama. Ne možemo ponoviti onako lošu napadačku utakmicu kao u Švicarskoj. Iznenadio nas je i kriterij suđenja, bio je više rukometni nego košarkaški. Shvatili smo da ih moramo "prebiti" da dobijemo utakmicu. Nadamo se da će u ovom susretu do izražaja doći i napadačka strana i pozivam sve navijače da dođu."

Roko Badžim je u posljednjoj utakmici protiv Austrije ubacio sedam trica iz devet pokušaja.

"Dobro mi je sjela Austrija taj zadnji put, nadam se da će ponovno. Sada su u drugačijem sastavu, sigurno su jači na unutarnjim pozicijama nego na prošloj, a fokus ćemo morati staviti na Mahalbašića."

Hrvatski košarkaški savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!