Tenis

Borna Gojo nastavlja sa sjajnim igrama u Meksiku, igrat će u finalu

Branimir Korać • nedjelja, 26.02.2023.
Borna Gojo nastavlja sa sjajnim igrama u Meksiku, igrat će u finalu

Hrvatski tenisač Borna Gojo upisao je pobjedu u polufinalu Challengera u Monterreyu, u dva seta bio je bolji od Japanca Yosukea Watanukija...

Borna Gojo igrat će u finalu Challengera u Monterreyu. Sjajan tjedan za hrvatskog tenisača koji je napravio sjajan posao i prošao u finale gdje će pokušati doći do svoje druge titule u karijeri.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+)

Prvo i jedino slavlje na Challengerima dosad je imao prošle godine u talijanskom Ortiseiju gdje je u finalu bio bolji od Slovaka Lukaša Kleina sa 7:6, 6:3.

U Monterreyu je u polufinalu igrao protiv osmog nositelja Yosukea Watanukija, Japanca koji je 130. igrač svijeta, no Gojo ga je nadigrao i slavio u dva seta.

U prvom setu obojica su bila vrlo uvjerljiva na svom servisu i nisu dopustili niti najmanju priliku za stvaranje prednosti. Otišli su u tie-break gdje je Japanac vodio 4:1, ali Gojo je napravio seriju 6:1 i uzeo prvi set.

U drugom setu kod 2:2 imao je 0:40 što nije iskoristio, a onda je u sedmom gemu došao do jedinog breaka u meču i mirno dovršio posao ne dopustivši protivniku nijednu break loptu u cijelom meču.

U finalu će igrati protiv šestog nositelja Portugalca Nuna Borgesa.

Challenger Monterrey, polufinale:
Borna Gojo (Hrvatska) - Yosuke Watanuki (Japan, 8) 7:6(5), 6:3

FOTO: Mario Čužić/HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!