Košarka

Nika Mühl srušila sveučilišni rekord proslavljene WNBA košarkašice

Petar Jenjić • utorak, 28.02.2023.
Nika Mühl srušila sveučilišni rekord proslavljene WNBA košarkašice

U utakmici ženske sveučilišne lige između UConna i Xaviera, hrvatska košarkašica Nika Mühl ostvarila je apsolutni rekord svoje momčadi po broju asistencija...

Košarkašice UConn Huskiesa noćas su slavile protiv Xaviera sa 60:51 i tako potvrdile prvo mjesto Big East konferencije s omjerom od 18 pobjeda i samo dva poraza.

Iako noćas šuterski nije briljirala (0/7 iz igre, slobodna bacanja 5/6), hrvatska razigravačica Nika Mühl dodala je sedam asistencija čime je došla do brojke od 232 u sezoni.

U prijevodu, sada drži apsolutni rekord sveučilišta po ukupnom broju asistencija u jednoj sezoni. Ta će brojka sigurno još rasti s obzirom na to da Huskiesi još imaju igrati Big East turnir, a zatim i završni sveučilišni turnir sljedećeg mjeseca.

Time je nadmašila Sue Bird koja je igrala za sveučilište u periodu od 1998. do 2002. i s njim dva puta osvajala naslov sveučilišnih prvakinja.

Kasnije je bila birana kao prvi pick drafta, osvojila četiri naslova WNBA prvaka, pet zlatnih olimpijskih medalja i četiri zlatne svjeske medalje, 13 puta igrala na All-Staru, a tri WNBA sezone zaključila kao najbolji asistent. U prijevodu, jedna od najboljih razigravačica u povijesti ženske profesionalne košarke.

Dodajmo da je ženska sveučilišna momčad UConna osvojila 11 NCAA naslova prvaka od 1995. godine naovamo.

FOTO: Markus Speske

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!