Ostali sportovi

Gimnastičari u Dohi: 'Nismo zadovoljni rezultatima iz Cottbusa, ovdje očekujemo više'

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 01.03.2023.
Gimnastičari u Dohi: 'Nismo zadovoljni rezultatima iz Cottbusa, ovdje očekujemo više'
Foto: Slobodan Kadić/HGS

Hrvatska gimnastička reprezentacija nakon Cottbusa, u kojem je otvorila novu gimnastičku sezonu, jučer se preselila na novi Svjetski kup kojem je do subote domaćin Doha...

Tinu Srbiću, Filipu Udeu, Aurelu Benoviću, Marku Sambolecu i Marku Jovičiću pridružila se Tina Zelčić, a u pratnji sportaša u Kataru su treneri Lucijan Krce, Vladimir Mađarević, Igor Kriajimskii, Miroslav Pavlović i Marko Brez te suci Dunja Lederer i Boris Čulin.

Danas će se u kvalifikacijama boriti finalist iz Cottbusa, Aurel Benović na tlu, na istoj spravi Jovičić te Ude i Sambolec na konju s hvataljkama. U četvrtak, drugog kvalifikacijskog dana u lov na finale će Srbić na preči, Benović na preskoku te Zelčić na gredi.

"Nismo baš zadovoljni s početkom sezone u Cottbusu i s prvom etapom Svjetskog kupa, jednom od tri koja nas čekaju u nizu u prvom dijelu sezone. To je možda i za očekivati budući da su to prva natjecanja u sezoni, svi pomalo traže svoju idealnu izvedbu. Trenutno smo u Dohi, čekamo nastupe na drugom turniru SK. Bodovi s četiri Svjetska kupa zbrajaju se i to su u biti kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje nas u Antwerpenu čeka u listopadu. Očekivanja u Dohi su veća nego ovo što smo postigli u Cottbusu", rekao je predsjednik Tehničkog odbora HGS-a Vladimir Mađarević te dodao:

"Prošli smo podij trening, dečki su svi dobro odradili i možemo očekivati stabilne kvalifikacije i nadam se prolaske u finala. Nakon Dohe se odmah vežemo na SK u Bakuu tako da će nam ovaj start sezone završiti tek 13. ožujka kada se vraćamo u Hrvatsku. Nadam se da će nam ti bodovi biti dostatni za plasman na SP i možda nećemo morati niti ići na četvrti SK u Kairu koji je nakon Europskog prvenstva u Antalyji. Vidjet ćemo kakvi će bodovi biti nakon Cottbusa, Dohe i Bakua pa ćemo odlučiti hoćemo li i s kojom delegacijom ići u Egipat."

FOTO: Slobodan Kadić/HGS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!